Decorar amb flors permet recrear desenes d’ambients diferents. No importa quin sigui l’estil que vulguis donar a la teva llar: modern, ecologista, urbanita, romàntic o sofisticat. Les flors s’adapten perfectament a qualsevol estil i vesteixen els espais amb una lluminositat i un encant únics.

A més, no només això sinó que les flors són éssers vius que irradien energies i bones vibracions allà on es col·loquen.

Si tens la gran fortuna de no patir al·lèrgia a les flors, et convidem a rendir-los homenatge i a convidar-les a formar part de la teva vida, fent-les protagonistes dels racons de casa teva.

»També et pot interessar: Les flors, inspiració per a la decoració primaveral

A continuació, anem a explicar-te tot el que necessites saber sobre com dissenyar amb flors. Pren bona nota, perquè aprendràs moltes idees per a la decoració amb flors, les claus perquè  les teves eleccions siguin un encert i de quina manera combinar plantes i colors per a cada estil.

Ornamentacions dels espais amb flors: ¿serà bona idea?

Ornamentar amb flors: ¿serà bona idea?

Potser estiguis pensant que ets un autèntic desastre amb la jardineria i que test que fiques a casa, test que acaba morint, però no t’alarmis, perquè anem a donar-te les claus perquè utilitzar flors a la teva llar sigui una experiència agradable i possible també per a tu.

Quan parlem de la decoració amb flors hem de fer-ho amb cap.

És a dir, no podem portar-nos a casa la floristeria sencera i començar a col·locar testos o ramells de flors al nostre gust.

Lògicament, hi haurà unes espècies de flors que necessitin de cures especials i aquestes cures se’ls hauràs de brindar en qualsevol cas, llevat que optis per flors artificials.

L’univers de les flors és infinit, així que no et capfiquis amb una flor.

No t’entestis a col·locar a l’interior d’una habitació fosca una flor que és d’exterior i que necessita d’una gran lluminositat per viure. Hi ha bellíssimes flors que podem tenir a l’interior.

L’elecció de les plantes per a la decoració amb flors

Quan et plantegis buscar les plantes, abans de comprar-les pensa quines són les condicions de llum i temperatura que necessitaran i assegura’t que podràs proporcionar-se en el lloc on vols col·locar-la.

Té cura també la seva ubicació.

Fuig dels corrents d’aire i mai col·loquis una planta molt a prop d’un radiador.

Tampoc oblidis que les plantes estan vives. Això vol dir que van a seguir creixent.

Tindràs espai per a ella en el lloc on has volgut col·locar-la?

Si descuides aquests aspectes, l’experiència amb flors, lluny de ser gratificant pot convertir-se en una tortura per a tu. Però tenint en compte aquests detalls, les flors són recursos decoratius que ens inspiren, així que ara que ja saps quines són les claus perquè els teus flors sobrevisquin, passem a descobrir-com decorar amb flors.

Com ornamentar amb flors

Si vols que la casa teva destaqui per les seves flors, has de col·locar-les a la vista. Sembla una obvietat però, a la pràctica, no sempre ho fem.

L’entrada és un bon lloc per omplir de flors. A més, si estan a la vista, et recordaràs de que has de cuidar-les.

Però col·locar les flors a la vista no vol dir que no puguis crear un racó especial per omplir de plantes. Serà el teu racó per relaxar-te i llegir o fer altres activitats favorites.

Només necessites alguna prestatgeria, caixes o tauletes auxiliars que, a més, pots reciclar. I, si ho prefereixes, pots penjar-les.

Saps on queden estupendes les flors i gairebé ningú les col·loca? Al bany. Una orquídia al bany proporcionarà elegància i benestar. Un altre lloc perfecte és la cuina.

»També et pot interessar: Tendències pels banys petits

Combinació de colors i altres detalls de la decoració amb flors

Per crear ambient no n’hi ha prou amb posar flors, cal atendre al seu significat i a les emocions que ens inspiren.

Cada color ens transmet un missatge i unes sensacions. Tingues en compte el següent:

  • Per la sala o dormitoris: queda’t amb els tons pastís i els blancs. Són més relaxants.
  • Els colors groc i taronja transmeten molta energia. Són ideals per a la cuina.
  • Les flors campestres són idònies per als centres de taula.
  • Si els teus parets estan pintades en colors forts, tria flors similars, ja que així evitaràs recarregar l’ambient.
  • A una habitació amb parets en tons clars o neutres, li vénen bé flors de color més intens.
  • Acompanyar les teves flors amb espelmes i pedres donarà al disseny un toc molt especial. Mentre que el gerro també influeix, ja que no és el mateix un model vintage que un modern. Una altra idea és col·locar ampolles o llaunes decorades. Mentre que si cerques la neutralitat, és ideal el gerro transparent.

Explica’ns si t’han agradat els nostres consells per a dissenyar els teus espais amb ajuda de les flors. I sol·licita consell als nostres experts per aprendre a treure més partit als racons de la teva llar amb ajuda de la decoració.

Amb uns petits canvis, la teva casa semblarà una altra si et llances amb flors.

Posts que también te gustarán