Estàs buscant idees per a la decoració de salons clàssics? Vols aprendre les claus per decorar salons clàssics i elegants per a la teva llar? Estàs en el lloc correcte perquè en aquest article anem a explicar-te quins són els punts fonamentals de l’estil clàssic a l’hora de renovar la decoració dels nostres habitatges.

Començarem dient-te que aconseguir salons clàssics i renovats no suposa una despesa de diners massa elevats com possiblement estaràs pensant. I deixa’ns explicar-te també que:

Clàssic no és sinònim de vell

Lluny d’això, sabent escollir amb bon gust el mobiliari i complements per a la decoració del teu saló, l’estil clàssic és una excel·lent alternativa per aconseguir una visió cosmopolita i original, diferent a l’estil més minimalista que s’ha vingut imposant temporades enrere.

» També et pot interessar: Com aconseguir una decoració minimalista en un habitatge

Però vegem amb més detall com decorar amb elegància i classe, combinant tots els seus elements amb un toc modern i renovat. No perdis detall dels nostres consells.

Estil clàssic no és igual a sobri, afegeix llum i color

Si creies que el clàssic és apostar la sobrietat i que el resultat podria ser un espai avorrit i fins a dormit, observa i veuràs. Et convidem a jugar, atreveix-te a buscar i a col·locar elements clàssics amb uns altres no tant, per exemple, mobles que tinguis per casa de mamà o de l’àvia, i al costat d’ells, altres elements més moderns.

» També et pot interessar: Idees i tendències per a la decoració de salons moderns

Juga amb les motllures i amb l’altura dels sostres per crear un ambient de llum i color.

L’estil clàssic, al principi, fuig dels colors estridents, però pots escollir una base neutra, com a marró, blanc, grisos o tons crema. I després afegir pinzellades de color, per exemple, color turquesa o color salmó, color verd aigua o celeste cel.

No t’oblidis de les teles, molt pròpies de l’estil clàssic. S’admeten llises i estampades. El color turquesa o blau mai decep.

Quant a la tapisseria, l’estil clàssic ressalta els encants de el color torrat en les tapisseries, perquè és un color que combina bé amb la resta d’elements, independentment dels mobles i decoració restant que hàgem escollit.

Espais ben organitzats en els salons clàssics i elegants

 

No solament els mobles expliquen a l’hora de decorar, la distribució d’espai també és un factor important.

Si decideixes apostar al clàssic de tota la vida, en el teu saló hauràs de col·locar el sofà presidint la sala enfront del televisor i, al costat d’ell, als costats, les dues butaques. Per descomptat no pot faltar una taula, la qual col·locarem de manera central a la sala.

» També et pot interessar: Com decorar amb coixins per a sofàs

Al costat dels tons neutres per als teus mobles, també predominen en aquest estil, els fons de saló en to daurat i amb decoració de flors i motius vegetals. Si t’agraden les catifes, en l’estil clàssic encaixen a la perfecció.

Mirant al cel en la decoració de salons clàssics

Un altre element que no pot faltar a cap casa és el llum. En el clàssic, els llums estan penjant del sostre i tenen forma d’aranya. A més, precisament per això, tenen moltes bombetes. Una aposta segura per la luminosidad.es característica també de l’estil clàssic la decoració del sostre.

Línies i flors són el recurs més emprat per dibuixar en els sostres clàssics. I és que els sostres en aquesta tendència són importants, tant que el decorador clàssic no es conforma amb aplicar colors llisos al sostre, sinó que busca el relleu, el cridaner i el que atregui la nostra vista aconseguint un resultat visualment molt atractiu.

» També et pot interessar: Consells per a la decoració de salons amb xemeneia moderns

Columnes, un altre element característic de l’estil clàssic

Vistositat i lluminositat a dolls que es remata amb la sobrietat, ara sí, d’unes elegants i belles columnes gregues. Molt típiques també en els salons clàssics.

Columnes, llums d’aranya, colors llisos o estampats i sostres en relleu que fan admirar els nostres salons com si d’una obra d’art de tractés però encara hi ha més.

L’estil clàssic es guarda encara un as en la màniga perquè l’espectador no pugui perdre ni un minut en la contemplació de l’espai sense sentir-se aclaparat. En aquest cas, les parets, que tampoc aniran de buit, perquè és molt típic col·locar quadres, això sí, que quedin a l’altura dels ulls.

Res és a l’atzar en l’estil clàssic, encara que sí que pot afegir-se un toc modern i renovat col·locant mobles més actuals que combinin bé.

És qüestió de gustos. Per exemple, mobles clàssics amb tapisseria moderna, o colors més vibrants que trenquen amb aquesta neutralitat quant a colors del saló clàssic tradicional.

Si t’ha agradat el nostre article, deixa’ns un comentari. Esperem que t’hagin agradat les nostres idees.

Per decorar el teu saló, posar-te en mans de professionals t’assegurarà trobar el teu estil ideal i encertar amb l’elecció dels mobles i altres elements per a un canvi de look en la teva llar.

Posts que también te gustarán