Els elements naturals estan de moda aquesta temporada a la decoració d’interior. Per això, una paret de pedra per al saló de casa teva pot donar-li un estil únic i un toc original que segurament no trobaràs a les cases dels teus amics.

 

Una paret de pedra pot aportar calidesa, lluminositat i una sensació molt acollidora, a més de proporcionar sensacions visuals úniques.

Però com tota tècnica decorativa, també la decoració amb parets de pedres té unes regles que cal complir perquè el resultat final no es vegi com una obra inacabada.

La idea és aconseguir un contrast entre l’urbà i el natural, combinar colors i textures que aconsegueixin un ambient relaxant, atrevit i naturalment perfecte. Lògicament, el bon fer d’un expert decorador d’interiors serà fonamental.

Per què millorar el teu saló amb parets de pedres.

 

Si entrem a un edifici ruïnós o a una cova no se’ns ocorreria admirar la bellesa de la seva arquitectura. Llavors com és possible que la decoració d’una paret de pedra a la sala estigui aixecant tantes passions?

Com imagines, no tot s’hi val. No es tracta de posar una pedra.

El secret no està en la pedra, sinó en potenciar el seu atractiu i treure a la llum el que la pedra i els murs tenen de bell i natural.

 

Per això, la majoria dels salons amb paret de pedra no porten pedra en si, sinó que són parets amb revestiment de pedra.

El millor d’aquest tipus de decoració és que és vàlid amb qualsevol estil decoratiu i és una manera d’integrar els murs i les bigues de fusta com a part de la nostra decoració.

Com pots dissenyar el saló amb parets de pedra

 

Cal ser molt atrevit per animar-se a introduir aquest tipus de decoració en la nostra llar. I a més, molt precís per calcular els detalls, colors, textures i línies que marquin la diferència entre el que és un ambient increïble i original o un nyap.

El resultat pot ser més fi o, per contra, més potenciat i, en aquest últim model decoratiu, es pot aconseguir perfectament un contemporani estil de línies minimalistes.

»També et pot interessar: Com aconseguir una decoració mnimalista en un habitatge

Hem dit anteriorment que amb aquesta decoració podem integrar els elements naturals de l’arquitectura de l’edifici, és a dir, els murs i les bigues de fusta. Sempre i quan aquestes bigues es trobin en bon estat, pots pintar-les i restaurar-les fent que combinin amb la resta d’elements decoratius de l’estança com les parets, els mobles i els altres accessoris.

Exemples pràctics per a la decoració de salons amb paret de pedra

 

Una bigues de fusta al sostre poden quedar com un element natural que dóna calidesa a la llar si ho combinem amb pedra i rematem la decoració amb una llar de foc. La xemeneia pintada de blanc donarà lluminositat, frescor i puresa a l’espai.

Pots complementar l’aparença col·locant mobles senzills, també en fustes i tèxtils en els colors de moda, com per exemple, un sofà o butaques, donant preferència als grisos, els marrons o els verds, és a dir, els colors propis de la decoració nòrdica tan actual aquesta temporada.

»També et pot interessar: El sofà en la decoració del teu saló

Si en el teu saló hi ha finestres, molt millor, perquè així podràs aprofitar la llum natural. Si vols, pots col·locar una cortina fina, però tenint cura que els seus colors combinin amb la sala.

 

Altres elements que combinen amb la paret i el color pedra

Si penses que amb la fusta de les bigues ja vas tenir prou d’aquest material, pots posar altres, com el ferro, també molt d’actualitat en la decoració d’interiors.

Unes taules o unes llums de ferro per combinar estils natural, avantguardista, minimalista.

 

Continuant amb els elements naturals que mai han de faltar en aquesta decoració, pots afegir, si ho desitges, una catifa de fibra natural.

Un altre accessori que potenciarà la llum de la pedra i la fusta natural són els miralls, que a més, ajudaran a donar sensació d’amplitud.

»També et pot interessar: Mai passa de moda l’interiorisme amb miralls

 

Diferents estils, diferents aspectes de la paret de pedra

 

Les fustes juntament amb els tèxtils de fibres naturals i la paret de pedra ens ofereix una decoració on es potencia el més natural.

D’altra banda, la pedra decorativa barrejada amb materials transparents com el vidre o polits com l’acer ens introdueix en un estil minimalista industrial que potencia la bellesa natural de la pedra.

Veient aquestes característiques tan peculiars de la pedra i la fusta i la seva versatilitat per al disseny d’interiors, no és estrany que els salons amb parets de pedra estiguin tan de moda, i és que aconsegueixen satisfer els gustos més exquisits.

El resultat, com veus, dependrà d’una combinació de factors. Per això, és important acudir a un professional en interiorisme que ens assessori i que contempli una visió de conjunt que ens ajudin a escollir el color, el tipus de pedra i els elements més acords al tipus de decoració que volem tenir.

T’atreveixes a decorar el teu saló amb parets de pedra?

Posts que también te gustarán