Hi ha nombroses idees per separar ambients que t’ajudaran a treure-li un major partit a la teva llar, donant-li una sensació de major espai. Cada vegada és més habitual trobar habitatges amb un menor nombre d’habitacions. Això fa que, en moltes ocasions, sigui necessari dividir les habitacions disponibles a través de l’ús de diferents elements, com poden ser paravents, cortines o fins i tot prestatgeries.

D’aquesta forma, crearàs nous ambients allí on solament hi havia un.

Això es fa especialment necessari quan àmplies la família o es produeixen canvis en el teu estil de vida.

Per exemple, si panses a treballar a casa i necessites d’un petit despatx, o si et quedes embarassada i vols comptar amb una zona de jocs per al teu bebè. Aquestes són solament algunes de les circumstàncies que poden requerir d’una divisió de l’espai.

Com separar ambients sense obres complicades

Vegem a continuació formes senzilles i fàcils de crear nous ambients en la teva llar sense la necessitat de dur a terme cap tipus d’obra.

Els biombos com a separadors d’espais

Els paravents són un element decoratiu amb una llarga història a l’hora de dividir ambients.

S’utilitzen des de l’Antiguitat i no han perdut cap dels seus encants. Es tracta d’elements que no requereixen de cap classe d’instal·lació i que es poden col·locar gairebé en qualsevol lloc de la teva llar. N’hi ha prou amb comprar-los perquè estiguin llests per ser usats.

A més, hi ha tants dissenys que no tindràs problema a trobar el que més s’ajusti a la decoració de la teva llar.

Com separar ambients amb prestatgeries

Com separar ambients amb prestatgeries

Les prestatgeries són tot un clàssic a l’hora de separar ambients.

Una dels principals avantatges que ofereixen pel que fa a un altre tipus d’elements és que, a més de dividir espais, son molt funcionals.

Permeten emmagatzemar tot tipus de coses en el seu interior alhora que creen dues habitacions totalment diferents.

També destaca el seu preu, doncs pots trobar des de models realment econòmics als dissenys més innovadors.

El sofà i la seva funció divisòria

Una altra alternativa realment senzilla és usar la part posterior del teu sofà. És una opció perfecta si no vols complicar-te la vida o invertir diners. N’hi ha prou amb girar el sofà per dividir el saló de la teva llar.

» També et pot interessar El sofà en la decoració del saló

A la part posterior pots col·locar una taula de treball, un espai de jocs o fins i tot una zona on poder practicar una mica d’esport. Les possibilitats són realment diverses.

Les catifes com a elements per delimitar espais

Una altra solució pràctica és la col·locació de catifes per delimitar les funcions de cada racó d’una habitació.

» També et pot interessar Com decorar amb catifes?

Es tracta de l’opció més simple a l’hora de dividir espais, però és una alternativa realment útil si no vols alterar el disseny d’una habitació de manera tan visible.

Simplement col·locant catifes de colors o estampats diferents aconseguiràs crear ambients diferenciats.

La divisió d’espais creada amb cortines penjants

Sempre pots rescatar aquest element decoratiu tan usat en el passat per donar un nou toc a la teva llar.

Un estil retro que t’ajudarà a crear espais perfectament diferenciats.

Hi ha nombrosos dissenys disponibles de cortines penjants, des de les fetes elaborades simplement amb comptes de fusta a les quals han estat elaborades amb detalls de cristall. L’elecció dependrà de com sigui la decoració de la teva casa.

Un toc internacional amb panells japonesos

Els panells japonesos tenen com a avantatge la seva fàcil instal·lació i que no resten lluminositat a l’espai creat. Són una opció molt més senzilla de col·locar que les portes corredisses i, pràcticament, duen a terme la mateixa funció. Això sense explicar el toc internacional que li donaràs a la teva llar. Un aire oriental que sempre queda bé.

» També et pot interessar Descobreix les claus de la decoració japonesa, zen i japandi

Altres idees per separar ambients mitjançant obres

Separar ambients amb obres

Si el que requereixes és una solució més permanent, fixa o duradora, que a més et permeti una major separació d’ambients les dues idees que t’expliquem a continuació et seran molt interessants.

Com dividir ambients amb portes corredisses

En aquest cas, sí que serà necessària la instal·lació de les portes, encara que es tractarà d’un procediment mínim.

Les portes són un element molt més estable a l’hora de separar espais. A més, aporten un més aïllament acústic i tèrmic. L’aspecte positiu que tenen és que poden obrir-se i tancar-se fàcilment, adaptant-se a l’ús que se li vulgui donar a l’habitació a cada moment.

Usar parets de vidre com a divisió d’espais

De vegades no volem instal·lar parets que divideixin una determinada habitació per no perdre llum, ja que l’espai que es crearia no compta amb finestra pròpia. Una solució a aquest problema són les parets de vidre.

» També et pot interessar: Com separar ambients amb parets de cristall

Es tracta d’una mesura intermèdia entre les parets tradicionals, que no ofereix la mateixa privadesa, però que no li resta il·luminació a la nova habitació. Són una opció molt utilitzada per crear rebedors en els habitatges el saló dels quals dóna directament a la porta d’entrada.

Encara que alguns dels elements anteriorment anomenats no requereixen d’obres, la veritat és que per treure’ls un major partit és recomanable comptar amb l’ajuda de professionals en decoració que t’assessorin.

T’animes a provar amb alguna d’aquestes idees per separar ambients?

Posts que también te gustarán