Decorar l’interior de casa teva amb plantes és beneficiós a més de decoratiu. Les plantes i les flors influeixen en el nostre ànim positivament. Les plantes naturals aporten a la teva llar infinitat d’avantatges en tots els sentits.

Per començar les plantes posen un toc verd molt especial, que dota a l’ambient de frescor i el torna més acollidor. Segons un estudi de la Universitat de Harvard els beneficis que ens aporten els colors i aromes de les plantes són més nombrosos del que creiem. Entre d’altres, ajuden a sentir-nos vitals, optimistes i plens d’energia.

L’elecció de les plantes interiors

Les plantes tenen moltes altres característiques que ens beneficien, a més d’existir una gran varietat d’elles, pel que si ens posem les piles i vam esbrinar una mica, podem donar amb l’espècie perfecta, segons les nostres necessitats.

Ningú ha de pensar que decorar amb plantes és una tasca fàcil. Tot depèn de tu, de si t’agrada cuidar-les, de si se’t donen bé o de si tens temps per dedicar-lis. No obstant això, en qüestió de jardineria, tots podem aplicar-nos i aconseguir bons resultats. Per començar hauràs de triar sempre plantes d’interior, i tenir clar que unes espècies són més delicades que altres.

No totes les espècies vegetals valen ja que no resulten igual d’eficaç. Com a regla general, t’aconsellem no crear una selva, amb uns tocs serà suficient. L’ideal per començar és utilitzar les plantes que siguin més resistents, com les crasses o els cactus. Aquest tipus de planta necessita bastant llum, així que tingues en compte quan els busquis un lloc, i molt poc reg.

Cada planta al seu lloc

Una premissa bàsica a l’hora de integrar plantes és que és important adaptar la mida de la planta a la mida de l’habitació on vulguis posar-la. No podem posar una gran planta a una sala petitíssima perquè es menjaria l’espai i el resultat seria horrible, a més d’incòmode.

No obstant això, a la sala d’estar pots posar una planta de grans dimensions en test, que li donarà un aire modern i acollidor. Col·loca plantes en els racons on et resulti difícil encaixar un moble. Així les plantes cobriran el buit i l’efecte serà molt bo. També pots utilitzar plantes per separar dos ambients en un saló, o per delimitar diferents zones.

Finalment aconsellar-te que hi ha tres punts de col·locació de les plantes a casa: a terra, sobre la taula de centre i sobre alguna lleixa o moble auxiliar. Ara ja no tens excuses per omplir de plantes la casa i viure millor.

Posts que también te gustarán