T’estaràs preguntant per què necessites tenir un jardí zen a l’espai íntim de la teva llar. Pot ser que pensis que és molt complicat i no tens espai per fer-ho, o que és un element difícil d’integrar en habitatges de luxe. Gens més lluny de la realitat. Aquest tipus de jardí és indispensable per completar la decoració de la teva llar, i no solament per això.

En aquest post t’expliquem quins són les bondats d’aquest tipus de jardí japonès perquè disposis d’un en el teu habitatge de luxe. T’explicarem la seva història i els seus orígens. I no solament et parlarem de jardins zen en espais públics, sinó també de com fer un jardí zen en llocs privats i íntims com la teva llar.

» També et pot interessar: Descobreix les claus de la decoració japonesa, zen i japandi

És un element molt especial per incloure en el disseny de la teva decoració. També et donarem idees d’elements amb els quals podràs compondre el teu propi i únic jardí zen a casa.

Orígens del jardí zen

El jardí zen o Karesansui és un tipus de jardí en sec que té el seu origen a Japó.

La seva composició és molt senzilla. Bàsicament està compost de dos elements a l’abast de tots: sorra i pedres.

El seu principal objectiu és augmentar i afavorir la serenitat interior i reduir l’estrès.

La seva bellesa i la seva elegància radica en el més pur minimalisme, fugint de la idea de jardí com alguna cosa replet de flors i plantes.

La seva simbologia és també molt important: la sorra o la grava del jardí zen simbolitza el mar o l’aigua i les línies que es formaran en la sorra representaran l’estat d’aquestes aigües.

Algunes teories ens expliquen que el jardí zen va ser creat pels monjos i que ho usaven per meditar. Unes altres, que és una creació d’Occident basada en l’imaginari i la cultura japonesa.

Sigui el que sigui, l’objectiu del jardí zen és principalment la relaxació.

» També et pot interessar: Idees per dissenyar un lloc de descans i relax a casa o en l’oficina

Beneficis de tenir un jardí zen a casa

1. Practicar el mindfulness
En els temps que corren, necessites practicar diàriament alguna disciplina que afavoreixi la relaxació i t’allunyi de l’estrès de la vida diària.

Pots tenir a casa un jardí zen de miniatura.

Això t’ajudarà a meditar i relaxar-te.

2. Te hace más creativo
Cuidar del teu jardí zen mini contribuirà a augmentar la creativitat que, de vegades, es veu ofegada sota tasques i obligacions.

Treballant en el teu jardí zen practicaràs l’atenció plena, relaxaràs la teva ment i això t’obrirà a poc a poc noves portes en el teu interior.

3. Dóna elegància a la teva decoració
Incloure un jardí zen japonès en la teva llar donarà un toc d’elegància a la decoració. És un element distintiu i poc comú que farà les delícies dels convidats a l’una que omplirà l’espai de bellesa. Basat en la disciplina japonesa de Kanso, el jardí zen es construeix sota el concepte que la simplicitat el minimalisme són bells.

L’altre concepte clau, el Kinsei, afegeix l’asimetria al conjunt, representada per les línies que dibuixarem en la grava amb el nostre rasclet.

Aquestes línies signifiquen l’equilibri entre el minimalisme i l’asimetria.

Tot és necessari en la vida, l’ordre i el desordre, i per estar equilibrats tens que valorar els dos per igual.

4. Representa la disciplina en la vida
Molt més allà del mer objecte decoratiu, el jardí zen mini t’ensenya a incloure la disciplina en la vida. Necessària per avançar, millorar i créixer com a persones.

Com fer un jardí zen de miniatura

Fer el teu jardí zen a casa és senzill. Es pot fer en exterior i en interior. Un punt important a tenir en compte és que no necessita un manteniment especial ja que no està format per plantes que hàgim de regar i mantenir.

El primer element que necessitaràs és una safata de fusta.

Li afegirem sorra i pedres, els elements essencials. També podem afegir molsa i elements com a aigua, que aporten tranquil·litat i pau.

Com has pogut llegir, construir un jardí zen és molt fàcil. A més, et proporcionarà un espai únic on meditar, allunyar-te de l’estrès i connectar amb tu mateix.

Plantes com la falguera i el bambú li donaran el toc final a la teva composició. I no ens podem oblidar de el rasclet, que utilitzarem per dibuixar les línies del nostre estat d’ànim en la sorra, un indispensable. Hauràs d’organitzar els elements de tal forma que donin la sensació de ser una representació de les muntanyes i els rius. Aquest és l’objectiu.

Recorda que pots posar-te en contacte amb professionals del disseny d’interiors que t’ajudaran a construir el teu jardí zen ideal en exterior o en interior. Els millors interioristes i decoradors estan aquí per construir el teu jardí zen de somni.

Posa’t en contacte amb nosaltres ja i gaudeix de la relaxació i el confort que aquest tipus de jardí japonès aportarà a la teva vida.

Posts que también te gustarán