Utilitzar línies horitzontals per al dormitori pot ser molt atrevit per a algunes persones. La por a un aspecte recarregat que cansi de seguida als usuaris del dormitori és el principal handicap que evita optar per aquesta tipologia decorativa, però, amb una planificació adequada i sabent escollir amb cura els complements i colors més encertats, el resultat pot ser espectacular i tan agradable com interessant.

Ja sigui usant pintura o escollint entre la selecció de vinils i papers pintats que es troben al mercat, els murs de l’habitació poden convertir-se en un protagonista essencial que vesteix el dormitori d’originalitat i li aporta un punt de valor afegit per a renovar el seu aspecte i modernitzar el disseny d’interiors.

Per aconseguir l’èxit en projectes d’interiorisme a la llar presidits per línies horitzontals és recomanable tenir en compte el gruix, els colors i la quantitat de ratlles, així com la il·luminació que rebrà l’estada per evitar sobrecarregar el dormitori amb elements excessius. En aquest sentit, és fonamental escollir colors suaus que es trobin dins de la mateixa gamma i no combinar en les línies més de dos tons diferents, el resultat serà més subtil com menys contrast hagi entre les diferents ratlles.

Per la seva banda, les línies de gruix ample aconsegueixen un aspecte més delicat i elegant amb un menor nombre de línies i, per tant, amb menys intersecció visual entre les ratlles i els perfils de mobles o elements decoratius.

Tant mobles com tèxtils i altres objectes ornamentals que es disposin a l’habitació han de mantenir el seu color dins de la mateixa gamma que l’escollit per les parets per evitar un excés visual. Afegir petits tocs d’un altre to per generar una mica de contrast i alegrar el conjunt és perfectament compatible amb l’ús de tons neutres com els blancs, beix o grises per centrar el protagonisme en la zona desitjada del conjunt.

Quant a l’estil dels mobles, per evitar un conjunt desordenat de línies que confonguin la visió i acompanyar la composició escollida per a la paret, el més encertat serà optar per tauletes senzilles acompanyades de capçal i còmoda amb un clar predomini de les línies rectes i poca variació en el color. Les formes minimalistes amb perfils nets són una aposta segura.

Posts que también te gustarán