En els temps actuals, tenir el nostre lloc de descans és nostra millor arma per combatre l’estrès, aquest enemic que aguaita i enfront del que cal estar protegit.

Som conscients que en la vida hem d’aconseguir i gaudir del màxim benestar, però com aconseguir-ho envoltats de tantes situacions estressants? Una manera eficaç és disposar d’una zona de relax que ens permeti desconnectar d’obligacions ja sigui a casa o en l’oficina.

Prendre un descans ens permetrà tenir uns minuts diaris de diàleg amb nosaltres mateixos; trobar el nostre espai personal és el primer pas per aconseguir aquesta pau interior que tant ens ajudarà a afrontar les dificultats del dia a dia.

A continuació, t’expliquem com dissenyar i definir un espai en la teva llar on puguis descansar i crear un ambient de relax, un espai en el qual poder desconnectar, un lloc especial i diferent que s’adapti al teu propi estil.

La teva zona de relax, la teva personalitat

Per meditar, per fer ioga, per llegir o simplement per prendre el sol. Qualsevol activitat que ens ajudi a relaxar-nos benvingudes són. Si a més, tenim un espai del nostre habitatge, ja sigui a l’interior o en l’exterior i fins i tot un espai en el nostre lloc de treball, el resultat és molt més efectiu.

» També et pot interessar: Com dissenyar espais de treball per a nens

El nostre entorn ens condiciona, per això és important ambientar-ho correctament perquè ens permeti aconseguir aquest estat de tranquil·litat desitjat.

Simplement, pensa per a què vols destinar aquest espai tan especial i, en funció de l’activitat, hauràs de decorar-ho amb uns o altres accessoris o elements.

Zona de descans per llegir

Si t’encanta la lectura fins a l’extrem que ets capaç de traslladar-te a altres mons mentre estàs llegint i tornar amb les energies renovades, no ho dubtis i prepara el teu petit racó per llegir.

No et conformis amb tirar-te en el sofà, condiciona un lloc sol per a la lectura, et condirà més el temps i l’experiència.

Quan passem una estona entretinguda de lectura hem de cuidar dues coses:

  • La primera d’elles és no acabar danyant els nostres ulls
  • La segona és cuidar de no acabar amb dolor de coll o esquena a causa de la postura

L’element principal que no pot faltar a la nostra zona de lectura és una bona il·luminació. L’ideal és que puguem aprofitar la llum natural que és molt més saludable. Però si això no és possible, un llum focal també ens farà l’arranjament.

» També et pot interessar: La il·luminació ideal per a la llar

El segon element bàsic és una bona butaca. No miris l’estètica, mira abans de res que sigui confortable. És un espai privat, per la qual cosa busca la butaca que et faci sentir-te bé.

Lloc de descans per fer ioga

Si t’agrada fer exercicis d’estirament o asseure’t a meditar, necessites una habitació buidada. Si la teva habitació està plena de coses i és un complet desordre mai podràs relaxar-te.

Necessites un espai on puguis col·locar una estoreta o una catifa, que sigui del teu gust i sobre la qual puguis asseure’t còmodament.

Aquest disseny és ideal para persones amants de l’estil de vida bohemi, així que posa’t a decorar seguint les directrius d’aquest estil.

» També et pot interessar: Estil Boho en interiorisme i les claus indispensables per aconseguir-ho

Zona de descans per a activitats vàries

Si no ets practicant del ioga ni la meditació i, simplement, t’agrada relaxar-te quan arribes a casa fent l’activitat que a cada moment et demana el cos, destina una sala de la teva llar al descans.

Col·loca un sofà o una butaca per tombar-te i acompanya-ho de coixins i mantes per si desitges ficar-te al llit a descansar i fins i tot a dormir.

Opta per tons suaus que promouen el relax.

Una zona de relax chill-out a l’exterior

Si t’agrada estar a l’aire lliure gaudeix dels beneficis que aporta una zona de relax chill-out com un jardí, una terrassa o un garatge que no estigui en ús i et permeti tenir vistes a la naturalesa o, si no ho fa, et traslladem la naturalesa al teu propi espai.

En aquest cas no preval la llum sinó l’ombra, doncs l’ombra afavoreix aquest descans que busquem. Per aconseguir-la, col·loca tendals o una vela. Usa materials que siguin resistents i pensats per a l’exterior, doncs hauran de suportar les inclemències del temps i fins i tot resistir els vents si bufen forts.

I enfront de l’ombra, la llum. Per il·luminar opta per llums de baix consum que siguin de poca intensitat.

Mesura l’espai; cap un llit? Si agrades, pots posar-la, sempre sota resguard d’un bon sostre o tendal resistent.

Com millor s’aconsegueix un espai chill-out és amb pèrgoles i fusta. Quedarà genial si pots col·locar una font. I les plantes són imprescindibles.

Si vols crear el teu lloc de descans perfecte, contacta’ns. Som professionals amb experiència que adaptem els teus espais als teus objectius perquè el confort entri en la teva vida, creant espais de relax al teu gust i estil.

Posts que también te gustarán