En la decoració del dormitori hi ha una tendència que està cada vegada més consolidada: el llit sense capçal. Una proposta que era impensable fa pocs anys però que ha anat guanyant força en els nostres dormitoris. Vegem per què.

En ocasions perquè estem en un pis llogat i no volem invertir massa. En unes altres perquè tenim un pressupost limitat i un capçal és un element prescindible. I en moltes ocasions perquè busquem una mica menys convencional i volem explorar altres possibilitats.

En eliminar el capçal les possibilitats decoratives augmenten, ja que és una peça que condiciona en gran manera la decoració de l’habitació.

Sigui pel motiu que sigui, t’anem a proposar algunes idees de decoració de dormitoris sense capçal.

Destacar la paret del llit sense capçal amb pintura

 

L’opció més senzilla per tenir un llit sense capçal és pintar la paret on se situa el llit amb un color diferent a la resta de l’habitació. Així vam crear un punt d’atenció, funció que, tradicionalment, realitza el capçal.

Podem pintar la paret en un color fosc, si la resta de les parets són clares, que combini amb els mobles. A més, com és un espai limitat podem triar colors com el gris marengo, blau Oxford, vermell sagnia, morat o qualsevol un altre que no podríem utilitzar per a tota l’habitació.

Si els mobles són foscos és millor triar un color més lluminós, com el verd menta o el rosa pal, colors sofisticats per a un dormitori clàssic.

També podem aplicar la pintura amb textura, amb acabat sorrenc, a ratlles o fer un estuc.

Qualsevol de les tècniques aconseguirà que la paret sigui el centre d’atenció de l’habitació dels dormitoris sense capçal.

Col·locar un quadre sobre el llit en dormitoris sense capçal

És una idea econòmica i podem col·locar una làmina o un quadre de gran grandària que resulti difícil encaixar a un altre espai de la casa.

Una idea molt original és col·locar un mapa antic, d’estil vintage, de la teva ciutat o d’un lloc significatiu.

També existeix l’opció de penjar una aquarel·la, un oli o una làmina pintada per tu o per algun ser estimat.

» També et pot interessar Com decorar amb fotos una paret per aconseguir un estil personal

O col·locar diversos quadres més petits

També podem optar per col·locar diversos quadres de la mateixa sèrie de manera que facin les vegades del capçal. Col·locats de forma adequada crearan un marc artístic molt decoratiu.

Restaurar una porta antiga com a decoració de dormitoris sense capçal

Les portes antigues de fusta,deteriorades pel pas del temps, són un element decoratiu de plena actualitat. Es col·loquen de forma horitzontal, fent les vegades de capçal, o en vertical si són dues portes les que anem a utilitzar.

El resultat és espectacular, tant si el dormitori té una decoració vintage com si la decoració predominant és funcional. Serà un punt de referència al primer cop d’ull.

Recuperar finestres velles

Igual que en el cas de les portes, les finestres de fusta velles estan d’actualitat, per la seva força decorativa. Depenent de la grandària del llit serà necessari col·locar-les de diferent manera. Per això, és necessari realitzar diverses proves abans de prendre la decisió de penjar-les.

També podem optar entre mantenir els cristalls o emprar solament l’estructura de fusta.

Pintar un motiu en la paret

Aquesta solució pot ser molt encertada per a habitacions infantils. Si decorem la paret amb un castell, un vaixell o una jungla, on el llit forma part del paisatge, els nostres fills estaran encantats d’anar a dormir. Gens millor que acudir als gustos personals del nen per inspirar-nos en el motiu de la paret.

Col·locar un biombo

Depenent dels teus gustos decoratius l’elecció del biombo serà de fusta, metàl·lic, d’estil ètnic, de fusta envellida i una infinitat de possibilitats més.

És un element amb molta força decorativa, per la qual cosa la resta dels elements de l’habitació hauran de ser discrets, per no recarregar.

La forma de col·locar el biombo també aportarà un punt extra d’originalitat al teu llit sense capçal. Ho podem col·locar en horitzontal o en vertical. I en aquest cas, fixar la part central del biombo i quedar els laterals solts per plegar-los lleugerament.

També podem utilitzar el biombo per separar la zona de vestidor, apartant el llit de la paret i col·locant el biombo unit a ella.

» También te puede interesar: Tria entre les tendències en vestidors i fes que tots es morin d’enveja

Col·locar una prestatgeria volada

És una solució pràctica al mateix temps que decorativa. Una prestatgeria servirà per col·locar llibres, vés-les, fotos i tot el que ens vingui de gust tenir a mà.

Podems pintar-la del mateix color que la paret, perquè s’integri perfectament en ella. O d’un color contrastat, para destaqui i coure força decorativa.

És millor triar-la amb poc fons, per evitar cops, i col·locar-la a l’abast de la mà.

Convertir la paret del capçal del llit en la protagonista del nostre dormitori és una bona idea decorativa. És el primer que es veu quan s’entra a l’habitació i disposem de nombroses idees estètiques.

I a tu, què et sembla l’opció de prescindir d’aquest element? T’animes a col·locar un llit sense capçal?

Posts que también te gustarán