Decorar amb miralls és una tendència d’allò més actual alhora que atemporal. I és que els miralls són un dels elements decoratius que podem trobar en tot tipus d’estils decoratius: nòrdic, shabby chic, clàssic, eclèctic … Sempre els miralls tenen un lloc rellevant en la decoració de les estances.

La seva capacitat per fer més gran espais, multiplicar la llum de totes les estances i donar-li un toc màgic a qualsevol racó ens sembla tan imponent, que no concebem una llar sense almenys un parell de miralls ben situats. Tingues en compte que, mal integrats, poden resultar aclaparadors i acabar causándote sensació de vertigen.

Utilitats

En general, els miralls es solen col·locar en banys i en zones en les que el mirall va a tenir una funció pràctica però cal saber que també poden utilitzar-se per canviar la sensació d’un espai.

És el cas del dormitori. Si tens un armari de grans dimensions et recomanem que li posis els fronts o portes de mirall ja que és un bon recurs per rebaixar el seu volum i desaparèixer visualment. A més també té la seva funció pràctica al poder reflectir-nos de cos sencer. Si no és el teu cas, els miralls al dormitori poden convertir-se en elements principals col·locant-los en sobre del capçal del llit.

Els miralls eixamplen l’espai. Utilitzar miralls en espais reduïts com els passadissos aconseguirà un efecte d’amplitud. Si en canvi, el que necessites és més espai al teu rebedor, els miralls t’ajudaran. En funció de com es col·loquin poden eixamplar (en horitzontal) o donar alçada (en vertical).

Juga amb les vistes, si tens una casa amb jardí, col·locar un mirall de manera que reflectir el jardí i doblar les vistes. Si no et veus capaç de trobar la millor situació per als teus miralls no li donis més voltes i consulta a interioristes, experts en el sector de la decoració d’interiors que els resoldran fàcilment.

Estètica

Una composició de miralls de diferent grandària i forma t’ajuda a crear un focus d’atenció en una peça que vulguis destacar. Un bon lloc seria a l’embocadura de la xemeneia o sobre una consola.

Els miralls, per petits que siguin, creen punts de llum allà on estiguin. Acompanya’ls d’objectes de vidre o metall per a accentuar aquest efecte i de veles si, a més, vols jugar amb la textura de la llum.

 

Posts que también te gustarán