Per què les ombrel·les de jardí segueixen sent imprescindibles a l’estiu?

Arriba l’estiu i amb ell les altes temperatures. Ve de gust més que mai sortir al jardí: gaudir d’un bon llibre a l’aire lliure, d’una beguda refrescant en la tumbona o d’una sessió de bronzejat natural. A pesar que són molts els beneficis de prendre el sol, no hem d’oblidar que l’important és disposar de zones d’ombra en el jardí. La nostra pell i el nostre cos ens ho agrairan.

Però com condicionar els espais exteriors quan arriba l’estiu sense haver de fer front a una costosa reforma? Oblida’t dels sorolls, els retards i les molèsties de les obres.

Les ombrel·les de jardí són la millor eina per habilitar en un periquete un petit racó de descans.

Ens poden servir per donar-li una treva a la calor durant el dia, però també per poder organitzar còctels estiuencs en l’exterior.

» També et pot interessar: Com decorar la terrassa per a festes

Els beneficis de les ombrel·les de jardí

 

El principal avantatge del para-sol de jardí enfront d’altres alternatives és la seva practicidad.

N’hi ha prou amb posar-ho o llevar-ho per habilitar una zona a l’ombra, sigui per a un dia o per a tota la temporada.

Així i tot, cada vegada són més les persones que no limiten el seu ús a l’estiu. Molts veuen en ella un element que permet traçar un espai de relaxació i confort en el qual oblidar-se de les pressions del dia a dia.

Pot ser que sigui perquè ens recorda als tradicionals para-sols del Carib, símbol de vacances idíl·liques i benestar. Així i tot, per què no aprofitar-ho?

De totes maneres, i en cas que solament vulguem usar-los per tenir una zona d’ombra en el jardí, els para-sols segueixen sent la millor opció. Per què? Perquè, en ser plegables, no és necessari disposar d’un traster o un soterrani per emmagatzemar-los.

Totes les varietats d’ombrel·les per a jardí

Hi ha dos tipus d’ombrel·les per jardí. Els dos tenen en comú les característiques que fan del para-sol l’accessori d’exteriors que mai passa de moda.

Ombrel·les fixes

El primer tipus són les ombrel·les fixes. Gràcies al seu braç plegable, poden ser instal·lades en qualsevol paret o moble. Són, això sí, una aposta amb certa vocació de permanència. Assegura’t que tens clar on vas a col·locar-la.

En tot cas, un interiorista pot assessorar-te per treure-li el millor partit a la teva adquisició.

Ombrel·les portàtils

En segon lloc, tenim les ombrel·les portàtils. Es tracta del model clàssic: el que pot muntar-se en qualsevol lloc i transportar-se d’un lloc a un altre sense massa dificultat.

Estan indicades per a jardins en els quals hi ha molta activitat. Sigui per improvisar una zona de joc per als nens o per muntar unes taules sobre la gespa, el para-sol de jardí portàtil és una solució fàcil, còmoda i ràpida.

Dins d’aquest segon tipus també hi ha una àmplia varietat de possibilitats.

Alguns se sustenten amb un masteler que ascendeix fins al centre del para-sol. Són les anomenades ombrel·les exocèntriques.

D’altra banda, també és possible que el masteler estigui unit a la part superior del para-sol pel lateral, i no pel centre. Aquest segon tipus pot arribar a ser molt útil si volem situar una taula sota l’ombrel·la. D’aquesta manera no ens molestaran ni el masteler ni el peu, que quedaran en un dels costats.

Quina trio?

Fins ara, hem parlat de les possibles estructures que poden adoptar els para-sols de jardí. Però existeixen dos elements més a valorar a l’hora de triar una ombrel·la o una altra. Aquests dos elements són el material, d’una banda, i la forma de la part superior del mateix, per un altre. Aquesta última sol ser rectangular o hexagonal.

» També et pot interessa: Idees per decorar jardins amb piscina

La majoria de vegades, parlar amb un especialista és la millor manera de decidir el material que millor s’adapta a les nostres necessitats.

Les circumstàncies a tenir en compte són moltes i molt variades.

Viure en una zona plujosa o més aviat àrida, per exemple, pot resultar decisiu per decantar-nos per un para-sol de manera o descartar-ho totalment depenent de la capacitat d’adaptació del mateix a les condicions climàtiques i ambientals de la zona.

D’altra banda, i en funció de l’accessibilitat de la zona on desitgem col·locar-ho, optarem per un material més lleuger o més pesat.

En el cas de les ombrel·les de ciment, tenen al seu favor la seva durabilitat i resistència. Són, no obstant això, més difícils de moure. Si preveus que vas a haver de canviar-la de lloc sovint, millor optar per un para-sol emplenable. La seva estructura està feta de resina i en el seu interior se sol introduir sorra, per evitar que els hi porti el vent.

Per triar bé, hem de tenir en compte tant les nostres necessitats com a usuaris com les possibilitats de l’espai on volem col·locar el para-sol.

Hi ha una ombrel·la per a cada jardí. Si tens dubtes sobre quin és la teva, consulta-ho amb un professional en interiorisme.

I si ja ho tens clar, explica’ns-ho als comentaris!

Posts que también te gustarán