Tota paret de maons amaga després de si una gran història, doncs no en va aquest material ha estat utilitzat per l’home des de temps immemorials. Podem descobrir-ho ja en l’època dels romans, o fins i tot en el temps de les dinasties xineses. Viatjar des de l’Índia, fins a l’art mudèjar d’Espanya. Sens dubte, és i serà sempre tendència.

El seu immutable ús té explicació, i és que a la seva imponent presència s’uneix una gairebé infinita durabilitat, la qual cosa converteix a aquest material en una de les millors opcions. D’altra banda, pocs elements com a est et van a permetre recrear ambients tan diferents.

Des de la fàcil i imaginable atmosfera rústica, fins al toc industrial que en els cinquanta va transformar les velles fàbriques de Nova York en llars d’avantguarda. Tot és possible, l’aconseguir-ho va a dependre de el abast del teu atreviment.

» També et pot interessar: Decoració d’estil industrial per a cases amb personalitat

A continuació anem a veure les idees preferides per nostres interioristes i decoradors.

Paret de maó blanc

La paret de maons blancs no és únicament una de les preferides per el món de la decoració i l’interiorisme, sinó que a més és una de les més triades pels clients. El color blanc aporta a més de llum, una sensació d’amplitud que transmet molta pau, alguna cosa imprescindible a qualsevol espai.

Gràcies a la textura del maó aquesta opció guanya molta força, i a l’hora de combinar-ho existeix tot un món de possibilitats. D’una banda va a resultar perfecte per crear ambients rústics, ja que la mescla amb materials nobles com la fusta resulta espectacular.

Si el que cerques és un ambient més salvatge i natural, per exemple en un restaurant o en la teva pròpia cuina, la introducció de plantes i elements de color verd van a conjugar a la perfecció.

D’altra banda, si volguessis una atmosfera més minimalista o avantguardista, la puresa del color blanc va a fer un balanç perfecte amb l’ús d’elements de disseny com poden ser llums, quadres o figures decoratives que jugant amb la textura metàl·lica o el color negre van a crear ambients increïbles.

» També et pot interessar: Com aconseguir una decoració minimalista en un habitatge

Paret de maó vist

Encara que en un primer moment l’ús d’aquest material et pot resultar massa agosarat, la seva presència fresca, descarada i alegre va a aconseguir convèncer-te. Una vegada més, la versatilitat d’aquest element et va a facilitar moltíssim el treball, doncs podràs crear infinits ambients i cadascun va a plasmar la seva pròpia personalitat.

Gràcies a aquest tipus de paret vas a aconseguir irrompre la continuïtat de l’espai, aconseguint sorprendre i omplint tot d’energia, doncs aquest tipus de parets no deixa a ningú indiferent. Això fa que un espai que en un primer moment resultava avorrit, es transformi en el racó preferit.

Aquest tipus d’element decoratiu és el triat quan vols envoltar-te d’un ambient industrial.

Compaginant-ho amb la fusta i el ferro, i buscant les línies perfecta d’angles molt marcats, ho aconseguiràs. Resulta ideal per a restaurants o hostaleria en general.

Si ets dels quals sempre vas somiar amb viure a Nova York, a loft immens ple de llum, aquesta seria la forma més ràpida de complir el teu somni. Si unim a aquest tipus de paret quadres immensos de la ciutat que mai dorm, segur que en pocs dies et trobaràs a tu mateix cantussejant en anglès.

Paret de maó rústic

Canviant totalment de terç, anem a veure ara com crear un ambient rústic ple de romanticisme. Encara que encaixa a la perfecció en velles construccions perdudes entre camps o muntanyes, on es busca desconnectar de tot i envoltar-se de l’autèntic, no fa mancada anar-se tan lluny.

I aquí està la màgia, en què pots fer que la teva casa es converteixi en aquest espai que sempre vas somiar. I si desitges sentir aquesta emoció que t’abraça en el camp, però vius en el mitjà de Barcelona, gràcies a aquesta opció aconseguiràs aixecar-te feliç cada dia.

En aquest cas la combinació d’una paret que sembla desgastada pel temps, amb elements més naturals aconseguiran l’efecte buscat.

Si a això uneixes velles gerres o elements artesanals, et costarà creure que despertem a la ciutat comtal.

No importa si el que desitges decorar és la teva casa, un local o un establiment d’hostaleria, aquest recurs s’adapta a la perfecció a qualsevol espai, per alguna cosa es porta utilitzant en disseny des de fa anys i encara així continua sent tendència.

Si el que cerques és crear un espai únic, on s’uneixin a la perfecció comoditat, elegància i disseny, no hauries de deixar d’usar aquest material, és sempre un encert.

Llavors…

Què et semblen les nostres idees? Quin és la paret de maons que més t’ha agradat?

Explica’ns. Si estàs plantejant-te un canvi però t’abraça la indecisió, no dubtis a contactar-nos, els nostres professionals estaran feliços de donar-te l’empenta que necessites.

Posts que también te gustarán