Que l’absència d’envans està de moda per separar ambients diàfans és una obvietat, però saps com poden ajudar-te les parets de vidre?

Van néixer fa algunes dècades, sobretot, en els edificis monumentals per augmentar la comunicació amb l’exterior.

En l’actualitat, són una tendència a l’alça per la seva versatilitat i riquesa decorativa. En aquest post et descobrim algunes de les seves utilitats. Ens acompanyes?

Il·luminació i paret de vidre

Des dels seus orígens, en la creació d’interiors ha primat la il·luminació per la seva capacitat per potenciar i ressaltar els elements constitutius de l’espai a decorar.

T’imagines cuinar o llegir gairebé sense llum?

Ja sigui amb llums, finestres o lluernes, la llum és vital per al nostre benestar i el correcte exercici de les activitats domèstiques o professionals.

La llum natural, a més de ser més saludable que l’artificial, compleix plenament amb aquest propòsit, creant espais més acollidors i càlids.

»També et pot interessar: La il·luminació ideal per a la llar

I és aquesta precisament una de les principals fortaleses de les parets de vidre: potenciar l’entrada de llum natural generant la il·lusió òptica d’una major amplitud, especialment interessant per a aquelles habitacions petites o que no tenen finestres.

Tot i que el vidre temperat o el vidre de pavès són els més demandats, els actuals avenços tècnics en el tractament d’aquest material ens ofereixen vidres estampats, amb subtils tonalitats, bandes de vinil, grisalla vitrificada, dissenys amb reminiscències a les vidrieres de les catedrals o més personalitzats a través de les tècniques del vidre artístic.

Què pots aconseguir amb les parets de vidre

Aquesta tendència decorativa, cada vegada més a l’alça, no és exclusiva de la decoració d’interiors, i també és idònia per diferenciar el jardí o la terrassa de les habitacions sota teulada.

No obstant això, són innombrables i molt dispars els avantatges que podem aconseguir amb elles:

  • Segmentar espais que vulguem decorar amb diferents estils.
  • Separar ambients que requereixin una major intimitat, com és el cas del bany o al dormitori.
  • Crear diferents ambients amb una mateixa personalitat i conservant la visió dels detalls en tot moment, ja que estan fetes d’un material transparent.
  • Ajustar l’entrada de llum i la visibilitat en funció de les nostres necessitats.

Com veus, són una eina funcional i flexible amb la qual sempre lluiràs el teu habitatge amb un aire minimalista i modern.

Per tal de contrarestar la possible pèrdua de privacitat, el recomanable és recórrer a aquestes parets per les estances comunes i menys exposades a l’exterior i complementar-les amb cortines o persianes.

En funció de les particularitats arquitectòniques de l’habitatge (localització, orientació, geometria, quantitats d’envans interiors …), els teus gustos i demandes podràs decantar-te per un gran ventall de dissenys i combinacions.

Com separar ambients amb vidre

Si el teu propòsit és independitzar estades i crear diferents ambients, pots optar per les parets fixes o les mòbils.

Tot dependrà del teu pressupost i de la morfologia de casa teva.

Certes estances, com la cuina, el bany o la sala, agraeixen delimitar el seu perímetre per desmarcar-se del conjunt, especialment si es tracta d’habitatges tan àmplies com els lofts, sense oblidar la importància de la il·luminació per a les tasques que vagin a escometre-hi .

Si tens una cuina americana i la utilitzes molt, no voldràs que les olors es propaguin per tota la casa. Si disposes d’una àrea de treball contigu al saló serà convenient crear una separació que preservi la teva concentració.

»També et pot interessar: Dissenyar una illa de cuina

En cuines de reduïdes dimensions i sense entrada de llum, instal·lar una porta corredissa de vidre és la millor solució: no perdràs detall del que passa a l’altra banda i l’espai es trobarà adequadament aïllat.

Si, per contra, no saps com aprofitar la llum del saló per il·luminar el rebedor i el teu pressupost és reduït, els panells metàl·lics envidrats són una interessant alternativa.

Sens dubte, la seva aparença industrial i vintage no deixarà indiferent a ningú. A més, si la decoració de l’entorn no és excessivament neutra pots pintar l’estructura metàl·lica de blanc o gris clar per no restar protagonisme al vidre.

Les finestres amb quarterons resulten més acollidores que el vidre llis i pot fer servir velles finestres a rehabilitar per separar ambients amb vidre, per exemple entre una sala d’estar i un dormitori, el menjador i la cuina o al dormitori i el seu bany.

És una opció personal amb la qual assegurarem una bona entrada de llum, amplitud i funcionalitat.

Si prefereixes les portes de vidre corredisses afegiràs flexibilitat al poder ajustar el grau d’obertura als teus apetències o requeriments.

Són segures les parets de vidre per separar ambients?

Malgrat ser una mica cares, aquest tipus de parets són molt duradores, el seu manteniment no revesteix gran complexitat i són completament segures.

En cas de trencament es formaran grànuls de vora arrodonida amb què és impossible tallar-se. Si tens nens pots estar tranquil.

Si vols conferir major amplitud, lluminositat, practicitat i intimitat al teu habitatge o espai de treball les parets de vidre són el que estàs buscant. Segur que la seva versatilitat s’adapta als teus necessitats.I preferències decoratives.

T’atreveixes a deixar enrere el totxo i reformar el teu habitatge amb parets de vidre?

Posts que también te gustarán