En aquesta ocasió amb aquest post volem donar resposta a una pregunta que ens fan molts clients: com decorar un restaurant.

Moltes vegades, quan es parla sobre decoració, cau en l’error de pensar que aquest tema és una mica exclusiu dels habitatges i llars, però res més lluny de la realitat.

La decoració d’interiors té grans avantatges de què ens podem beneficiar, no només a casa nostra, sinó també com una forma de treure-li el màxim partit al negoci que regentemos sigui el que sigui.

Vegem per tant quins són els aspectes que hem de tenir en compte quan ens vam embarcar en un projecte d’aquestes característiques.

Per què és important la decoració dels restaurants?

És clar que comptar amb els millors productes i una bona elaboració del menjar és essencial perquè un restaurant triomfi, però no són els únics factors determinants.

Aconseguir un ambient al local d’acord al tipus de plats que es serveixen i on els clients se sentin còmodes són aspectes fonamentals si volem guanyar-nos la fidelitat de la gent.

És per aquest motiu que, sigui quin sigui el pressupost de què es disposi o l’amplitud del local, la decoració ha de ser una preocupació més a tenir en compte.

No obstant això, no sempre sabem què és el millor o el més adequat sobre com decorar un restaurant, de manera que, en aquests casos, és recomanable acudir als serveis d’un interiorista professional que ens assessori i ens ajudi durant tot el procés.

Entre els beneficis que trobem en contractar un interiorista estan: d’una banda, l’optimització de recursos, una visió més creativa i l’estalvi de temps i esforç; i de l’altra, un decorador sempre és una persona que està més al dia sobre els materials, acabats i equipaments que puguem necessitar, té més capacitat per resoldre els possibles problemes que es puguin plantejar i farà un millor ús de l’espai.

»També et pot interessar: Quina feina té un interiorista?

L’estil del restaurant

Ja hem vist quina és la importància de comptar amb una decoració adequada per a un negoci com pot ser un restaurant i, a més, els avantatges que ens proporciona comptar amb un especialista en la matèria. Però ¿quins són els factors que hem de tenir presents a l’hora de canviar l’aparença del nostre local?

El primer pas és triar la temàtica que volem per al nostre restaurant

En aquest sentit, és important que aquesta temàtica estigui en relació amb el tipus de cuina que s’elabori en aquest lloc.

Un cop tenim clar cap a on volem enfocar la decoració, és moment de triar els colors adequats que representin aquesta temàtica.

»També et pot interessar: Un restaurant més acollidor amb estil provençal

Les parets, el terra i la il·luminació són bons llocs per on començar a remodelar el local i assentar les bases de les quals serà el seu disseny.

En aquest enllaç podem veure alguns dels restaurants millor decorats.

Mobiliari per el restaurant

Mobiliari per a un restaurant

Per triar encertadament cal pensar quines peces aniran acords a l’estil del restaurant i al nivell de formalitat que aquest tingui.

Tenint en compte que com més formal sigui el lloc, haurem d’optar per taules i cadires d’un millor acabat.

En aquest sentit, una altra opció a tenir en compte és l’ús d’estovalles, aquests poden ajudar a donar un toc de color a l’espai que pot resultar molt interessant.

Un aspecte a tenir en compte en la decoració de les taules és que no hem de recarregar massa, és millor deixar que els plats siguin els autèntics protagonistes.

La il·luminació, clau en la decoració d’un restaurant

Un aspecte que la majoria del temps passa desapercebut és la il·luminació, i és una cosa que no hauríem de passar per alt, ja que fins a un 40% del confort d’un espai resideix en la il·luminació.

Com a complement a les llums del sostre, podem introduir aplics a les parets, canelobres o centres d’espelmes que ajudaran a crear una atmosfera molt més acollidora i també ens servirà per delimitar espais, sense oblidar que millorarà la visió dels comensals.

Com vestir les parets

Per vestir les parets, una bona idea és penjar art en elles.

El més usual són els quadres amb reminiscències a la cuina, però no hi ha per què limitar-se a aquest aspecte. L’essencial és que la decoració de les parets tingui sentit respecte a la resta de la decoració i la temàtica.

Per exemple, si el nostre restaurant és de cuina italiana, podem introduir imatges característiques d’Itàlia com poden ser paisatges, monuments o escultures que ens evoquin el país que representa la cuina del restaurant.

Mida del teu restaurant

Per acabar, hem de fer èmfasi que la mida del restaurant no influeix per a res a l’hora d’oferir una decoració agradable i actual. De fet, són aquest tipus de llocs els que poden donar més joc, ja que ofereixen, ja de per si, una atmosfera acollidora.

Conclusions

Com podem veure, la decoració d’un negoci no és una cosa de la que haguem de prescindir. Realment hi ha molts aspectes de tenir en compte tal com hem vist al llarg d’aquest post.

Ha arribat el moment de posar en pràctica totes aquestes idees i consells, comptant sempre amb l’ajuda i l’assessorament en interiorisme de professionals qualificats.

Tens un restaurant i no saps per on començar a decorar? No dubtis a contactar-nos.

Posts que también te gustarán