Els porxos de cases modernes són els llocs ideals per passar les hores quan regna el bon temps. No importa si comptes amb un espai reduït o de difícil distribució, amb pocs elements pots crear un lloc de somni on realitzar sopars, festes, llegir o pintar a l’aire lliure. L’important és dissenyar un espai funcional en el qual puguis gaudir i relaxar-te.

Els millors records d’estiu poden succeir en aquests espais màgics, així que llegeix aquest article en el qual et donem algunes idees, tendències i estils perquè comencis a pensar en com decorar el teu porxo.

Et recomanem seguir la línia decorativa de la casa encara que també pot ser interessant crear algun tipus de contrast entre l’interior i l’exterior de la teva llar.

Algunes idees si estàs pensant en com decorar el porxo

Verd per tot arreu

Incloure plantes és sempre una bona opció. Les nostres amigues verdes decoren i aporten llum i vitalitat a qualsevol espai.
» També et pot interessar: Com millorar la teva decoració amb plantes d’interior

Pots incloure aromàtiques creant un petit jardí que a més et servirà per donar aquest toc fresc als teus menjars familiars. Entre els seus avantatges destaca el fet que moltes d’elles espanten insectes alhora que aporten un agradable aroma.

Els contenidors per a plantes o tests són elements decoratius que poden ajudar-te a crear un espai acollidor. Pots recórrer a els testos clàssics de ceràmica, o metal·litzats, combinant alguns de color. Una altra de les grans tendències són els tests penjants, ideals per a qualsevol espai.

Relax a qualsevol hora

Una ganduleshamaca no pot faltar en el teu porxo. Dedicar un espai al relax és fonamental per gaudir al complet de la teva obra. Dormir una migdiada, veure els estels, llegir un llibre a l’ombra… A més, si comptes amb poc espai, les hamaques són perfectes ja que pots posar-les i portar-les de manera senzilla. Pots optar per models per a dos o més persones o individuals.

Faci’s la llum

Els sopars i les nits a plena llum de la lluna són ocasions perfectes per gaudir d’aquest espai polivalent. Col·locar llums en llocs estratègics farà que l’espai sigui acollidor. Pots col·locar garlandes de llums o llums d’interior per crear un lloc original i amb personalitat. Una altra opció és incloure les de diferents grandàries que aportaran calidesa i crearan una atmosfera inoblidable.

Tendències i estils en decoració de porxos exteriors

El rústic mai passa de moda

Fustes i materials naturals són sempre una bona elecció.

Jugar amb diferents textures creant una atmosfera càlida i confortable és la clau d’aquest estil que mai passa de moda.

Pots afegir un llit gran amb coixins de diferents materials per passar les hores llegint o simplement relaxar-te amb una llimonada a la mà.

Afegir una catifa d’interior als peus és una altra opció que li donarà un toc personal i original a l’espai, a més de ser confortable.

Vintage i personal

Pots recuperar unes cadires diferents entre si i col·locar-les al llarg d’una gran taula on realitzar sopars i menjars amb amics i família.

Una bona idea és afegir un balancí de vímet i col·locar flors seques en gerros de cristall pertot arreu, serà el teu lloc favorit de la casa i el dels teus convidats.

Àsia sense moure’t del lloc

Viatjar a aquest continent és el somni de molts, Per què no portar-los a la teva casa? Pufs baixets pertot arreu per acomodar-los al teu gust segons les necessitats del moment. Pots optar per una gamma de colors en vermells, taronges i negres.

Una petita font per tenir el so de l’aigua sempre present, tot sota els ulls d’un buda. No oblidis unes branques de bambú i un joc de te sempre al teu abast!

» També et pot interessar:Tot sobre el jardí zen a casa

Vaig néixer en el Mediterrani

No importa si la teva casa està en un pujol o al costat d’un riu. Amb estil, la brisa marina arribarà a qualsevol part.Mobles en blanc amb tocs de color en blau i verd, una mosquitera, cistelles de vímet i catifes d’espart. Serà un espai càlid i ple de llum.

» També et pot interessar: Decorant a l’estil Mediterrani

Estil anglès per prendre el te

Si no vols convertir el teu porxo en un menjador, pots fer-ho en un petit saló de te exterior. Combinar mobles clàssics d’interior amb peces de jardí pot ser una opció divertida i original. Catifes, llums, tauletes auxiliars… tot val per crear un espai diferent i divertit.

Totes aquestes tendències i estils poden ajudar-te a convertir els porxos moderns en llocs únics. Però també has de saber que cada espai té unes necessitats específiques segons la façana, els materials i els components estructurals de la casa.

Per això et recomanem acudir a interioristas i professionals del sector que t’ajudin a trobar el teu propi estil, pot ser un d’aquests o una fusió de varis. El que és clar és que són experts que ajuden a decorar porxos moderns.

Posts que también te gustarán