Pràcticament en totes les llars es poden trobar quadres com a elements decoratius i això és degut, d’una banda a la tradició i per un altre a les característiques pròpies d’aquests objectes que els atorguen una gran capacitat d’ornamentació a la vegada que ofereixen una notable diversitat en estils, colors i formes.

Però, tot i tractar-se d’un element comú que tothom té a casa, el quadre per ornamentar no sempre resulta un èxit en intentar integrar-lo en un estil decoratiu concret. Per aconseguir l’harmonia buscada, el contrast, la bellesa o la perfecta conjunció entre el disseny d’interior i els quadres utilitzats és convenient tenir en compte alguns consells que facilitaran, no només l’elecció dels quadres més encertats per a cada estil decoratiu, sinó també la forma de situar-los i combinar-los entre ells.

L’atreviment i l’experimentació són molt recomanables a l’hora de convertir una senzilla i sòbria decoració amb quadres en un estil més modern, personalitzat i particular. No dubtis a unir diferents formes com els tradicionals marcs quadrats amb alguns adorns que aportin un toc de distinció. També pots combinar colors optant per un to protagonista i afegint algun marc en un altre matís o integrar unes formes dins de les altres per aconseguir un efecte més destacat.

Com en tots els elements de la decoració, la clau per aconseguir un resultat reeixit es troba en l’equilibri estètic. Segons aquesta afirmació, és convenient buscar certa simetria, elements d’unitat del conjunt o leit motiv que converteixi la decoració en un únic conjunt fugint sempre de la barreja eclèctica i desordenada d’elements que, sense un criteri ben definit, es converteixen en un desastre a ulls d’un decorador. Aplicant aquest criteri a la decoració amb quadres, és interessant mantenir les proporcions equilibrant les distàncies entre un objecte i el següent. El color, com s’ha esmentat anteriorment, també és un important factor que ajuda a unificar.

Un dels elements més atractius de la decoració amb quadres és, a més del factor econòmic, la diversitat i l’àmplia capacitat d’adaptació als gustos més personals. Així, des de la decoració més clàssica fins als més interessants dissenys contemporanis o els estils de caràcter més personalista, tots poden trobar els quadres que els complementin aportant valor i creant un atractiu punt d’interès.

Posts que también te gustarán