Amb el seu origen al camp del sud de França, l’estil provençal ve de la mà dels châteux dels nobles francesos. Utilitzades com a segona residència, aquests habitatges no mostraven una decoració tan cuidada i exquisita comptant més aviat amb un estil de cert caràcter humil lligat al camp.

A dia d’avui, aquest estil s’ha convertit en tot un referent en les publicacions especialitzades i és una de les tipologies més aplaudides dins el sector de l‘interiorisme a Barcelona. Gràcies a la seva calidesa en l’estètica, el seu resultat acollidor i el seu concepte lligat a la naturalesa i a l’estil rústic, es converteix en una tendència molt encertada per decorar un restaurant. Amb aquest estil decoratiu s’al·ludeix a un dinar tradicional i de qualitat al mateix temps que es parla de la importància dels detalls i un mim especial posat al servei del client.

Per aconseguir aquest acollidor aire provençal en un restaurant cal oblidar la modernitat i el minimalisme d’altres estils i atendre més a la tradició. Així, els colors càlids amb gran presència dels tons terra seran una perfecta al·lusió a les vinyes i els camps francesos. Apostar per les plantes naturals i detalls de flors seques com les sempre-vives seran una fórmula ideal per afegir notes de color sense perdre aquest caràcter rural.

Els mobles són protagonistes essencials d’un restaurant amb estil provençal. És interessant aprofitar aquest fet apostant per la fusta i emfatitzant l’estètica amb elements de metall sense perdre mai l’aspecte natural dels mateixos. Es recomana, per tant, deixar la fusta vista i afegir elements sense acabat excessiu o apostar per l’òxid estable del ferro per destacar la seva naturalitat.

La llum és sempre un valor fonamental en la decoració i es converteix en un punt d’unió excel·lent d’interior i exterior en un restaurant amb terrassa. Deixar passar la llum natural i vestir-la de tons càlids amb elements tèxtils en colors d’aquesta gamma és una fórmula ideal per aconseguir aquesta sensació de lloc acollidor i casolà.

Posts que también te gustarán