Si busques donar-li una rentada de cara a la teva llar i t’apassiona el estiloso i funcional, aquest post està fet per a tu. Els amants de la decoració sabem que el nucli de tot habitatge és, sense cap dubte, el saló. Per a aconseguir un saló elegant a l’una que pràctic només cal tenir en compte alguns trucs i consells senzills, amb independència de les dimensions de les quals disposis.

Ja sigui una estada gran o petita, la clau està a atendre els petits detalls de la decoració. Vols saber com aconseguir-ho? Continua llegint, aquí t’ho comptem.

Com decorar un saló elegant

1. La distribució: la teva principal aliada

Visualment, plantejar una distribució simètrica dels elements que es troben en el saló ajuda a crear una gran sensació d’ordre, alguna cosa que està molt en la línia de la sofisticació.

Cada cosa ha d’estar en el seu lloc i es procura no deixar res a l’atzar. L’equilibri aporta harmonia, i si d’alguna cosa és sinònim l’elegància és de tranquil·litat.

Per a potenciar aquesta simetria prova de col·locar una taula baixa en un lloc central destacat i al seu voltant els sofàs i butaques enfrontades. La composició quedarà alineada i no sobresortiran elements dissonants que trenquin l’equilibri.

» També et pot interessar: Idees i tendències de disseny per a salons moderns

2. A l’hora de triar la paleta cromàtica…

Per norma general, per a aconseguir elegància en el saló els experts aconsellen optar per tons neutres. Són senzills de combinar i atemporals, funcionant amb qualsevol estil decoratiu. No obstant això, i perquè l’habitació no sembli massa sòbria o avorrida, l’ideal és incorporar notes de color mitjançant elements concrets:

  • Tèxtils com les cortines o els coixins
  • quadres
  • Centres de taula

Es tracta d’objectes relativament fàcils de substituir, per la qual cosa si et canses de l’elecció no suposarà un gran problema canviar-los.

Quan parlem d’incorporar color no significa que hagis de fer-ho d’una manera excessiva o extravagant. Combinant tonalitats i aportant accessoris amb colors destacats serà més que suficient.

3. Atén els detalls

Des de la caiguda de la cortina a la disposició de les catifes, cada detall compta. Per a les primeres no dubtis a incorporar teles naturals i amb bona caiguda com el lli o la seda. I recorda: el llarg es veurà més elegant si reposa uns cm sobre el sòl.

Quant a les catifes, resulten fonamentals per a vestir l’estada i delimitar els espais.

L’única norma que ha de seguir és que tots els seients han d’estar sobre ella, o almenys les potes davanteres.

Quant als complements, els accessoris daurats afegeixen elegància i sofisticació de forma immediata. Un centre de veles sobre la xemeneia, un mirallen la paret, una figura decorativa especial sobre la tauleta… Com a focus emissor i de recepció de la llum atrauran les mirades sense sobrecarregar el saló i donaran sensació de luxe i opulència.

Efecte similar aconsegueixen materials com el cristall i el marbre, els quals pots incorporar d’una manera original fent ús dels llums de taula.

4. Sòl de fusta

Un bàsic per a aconseguir un elegant saló són els sòls de fusta. Aporten calidesa i lluminositat, fent els espais agradables i confortables. A més, amb el temps evolucionen i envelleixen amb la casa, adquirint matisos difícils d’aconseguir amb qualsevol altre element.

» També et pot interessar: Consells per al teu sòl de fusta natural

5. Volta a les motllures

Sinònim d’elegància per antonomàsia. Si vols que destaquin com a element decoratiu pots pintar-les en un to diferent al del sostre o les parets.

6. Les portes, les grans oblidades

Per a augmentar l’efecte sofisticat l’ideal són les puertas lacadas. Aportaran una gran versatilitat, especialment si inclouen cuarterones.

Imprescindible: peces clàssiques per a disposar d’un saló elegant

Opta per incloure mobles d’estil francès com a butaques o banquetas a joc. L’important és combinar-los amb mobiliari actual que faci les vegades de contrapunt. En aquest sentit, apostar per línies rectes -sempre que no siguin molt marcades- és també un encert segur.

El recomanable és no jugar-nos tot a un sol estil:

La confluència de diversos a través de detalls i mobiliari triat és una opció més que acceptable amb la qual asseguraràs la tendència en els pròxims anys.

La clau per a aconseguir que sigui elegant el teu saló

Amb independència de l’exposat, n’hi ha prou que tinguis una sola idea al cap: l’elegància es basa en els matisos, no en els extrems. Sigui com sigui el teu estil l’important és que no abusis dels accessoris ni caiguis en el minimalisme més absolut. En el terme mitjà està l’encert.

» També et pot interessar: Idees per a salons amb encant

Com hauràs comprovat, cap de les actuacions precisen d’una reforma integral. N’hi ha prou amb tenir una mica d’imaginació i posar en pràctica les propostes descrites.

Si busques un saló elegant i no saps per on començar, posa’t en mans dels nostres professionals. Estarem encantats de dur a terme la teva idea.

Posts que también te gustarán