A l’hora de fer una reforma en la llar es vénen al capdavant un munt d’alternatives, entre les quals de vegades ens costa molt destriar quin és la millor.

Existeixen centenars de materials, dissenys i formes d’instal·lació, de les quals, algunes s’adapten millor que unes altres a les nostres expectatives. Sens dubte, el millor per decidir-se per una o una altra serà posseir la major quantitat d’informació possible sobre cada alternativa, intentant arribar a conèixer el major nombre possible d’elles.

Si en el teu cas estàs pensant a fer una reforma en el teu bany, avui en aquest post et portem informació sobre un material molt nou en aquest sector: els sòls vinílics per a banys.

Què són els sòls vinílics per a banys?

El sòl vinílic (també podem trobar que en algunes fonts ho denominen sòl de PVC) és un tipus de revestiment de material plàstic que s’instal·la en una làmina contínua. Això és, una única làmina de PVC cobrirà tot el sòl, no porta retallades entre mitjanes.

Aquest tipus de material es va començar a utilitzar per al revestiment de sòls com a substitut del linòleum, un material àmpliament utilitzat antigament per cobrir els sòls.

Té unes propietats molt similars a aquest material, però incorpora avantatges com una major durabilitat i resistència, a més de presentar un comportament menys inflamable.

» També et pot interessar: T’expliquem com és el disseny de banys més modern del moment

Es tracta d’un producte sintètic, que presenta característiques similars als materials plàstics. Entre les principals característiques cal destacar que es tracta d’un sòl continu -com hem esmentat abans-, però també es pot trobar la presentació en llosetes, és a dir, peces individuals de sòl vinílics, més dures i rígides que s’instal·laran fent una composició d’aquestes fins a cobrir el sòl, constituint únicament un revestiment exterior que necessitarà d’un altre material de suport.

Una altra de les presentacions d’aquest material existents al mercat és el sòl semiconductor, el qual permet el pas parcial d’energia elèctrica a través d’est, permetent la distribució de la tensió estàtica sobre ell.

És un tipus de sòl que limita les interaccions electrostàtiques en els llocs on estigui instal·lat.

Quins avantatges ofereixen els sòls vinílics per a banys?

El repunt d’aquest tipus de sòls al mercat es deu al fet que presenta una sèrie d’avantatges que ho fan molt competitiu respecte a un altre tipus de materials.

Les 5 avantatges més destacables les enumerarem a continuació:

  1. Aquest material presenta una alta resistència a l’abrasió, permetent així que els sòls siguin més duradors i es mantinguin en perfectes condicions durant més temps. Això és interessant en habitacles com els banys, ja que requereixen una neteja habitual amb productes químics, als quals altres tipus de materials presenten major sensibilitat que els vinils per a banys.
  2. És calent i suau al tacte, la qual cosa pot resultar molt agradable després d’una dutxa calenta, o en acudir al servei als matins.
  3. Té un preu econòmic, resultant un dels materials més barats per a sòls de banys.
  4. La seva instal·lació és senzilla i no requereix d’obres d’obra de paleta, al contrari que les rajoles per exemple, que requereixen de la utilització de ciment per a la seva instal·lació, i és necessari picar-les per retirar-les, amb les consegüents molèsties que això comporta, com a soroll, pols o brutícia.
  5. Es pot trobar una àmplia varietat de dissenys, adequant-se a l’estètica de cada llar i persona. No importa si t’agrada el minimalista o cerques una mica més complet.

Què cal fer per instal·lar sòl vinílic en el bany?

Una vegada conegudes les principals característiques i avantatges, t’interessarà saber quins són els passos a seguir per posar sòl vinílic al bany.

Doncs bé, la instal·lació d’aquest tipus de sòls és senzilla. Aquest material es presenta en forma de fines làmines de PVC, que presenten la possibilitat de col·locar-se sobre el paviment instal·lat anteriorment en el sòl del bany. L’única cosa necessària perquè això sigui possible és que el paviment anterior estigui anivellat, ja que en ser una fina làmina no modificarà la forma del sòl anterior.

» » També et pot interessar:  Quines són les tendències per decorar banys petits?

Una vegada sabut això, l’única cosa que cal fer per procedir a la instal·lació és retallar la làmina a la mesura de l’habitació i encolar-la sobre el paviment. Una vegada que la cola hagi assecat, el nou sòl estarà llest i el bany preparat per al seu ús.

Consells de manteniment dels vinils per a banys

Si ben aquest tipus de sòls presenta molts avantatges, és important saber també que el seu manteniment requereix una neteja habitual, ja que per la seva naturalesa plàstica retindrà fàcilment la pols i altres substàncies.

Aquest sòl es netejarà de la forma habitual, evitant encerats i intentant utilitzar productes amb PH neutre, ja que alguns productes de neteja poden resultar abrasius.

Ara que ja coneixes tot el que has de saber sobre aquest tipus de sòls, t’animes amb els sòl vinílics per a banys sense necessitat d’obres?

Posts que también te gustarán