Taules amb palets? Que no t’estranyi. Una taula de palets és única per diverses raons: són peces artesanals que no es fabriquen en sèrie. La seva fusta natural sense tractar, amb vetes i nusos converteix cada taula palet en alguna cosa irrepetible.

Les taules de palets contribueixen a la sostenibilitat i l’ecologia, marcant noves pautes per a la reutilització de materials, ja que cada taula està elaborada amb un material que explica la seva pròpia història.

Per què palets?

Els palets són estructures de fusta la funció de la qual és servir de base en els transports de càrregues pesades.

El que aquesta sigui la seva finalitat, no vol dir que no puguem utilitzar-los per a moltes altres coses.

Els palets tenen unes característiques que els fa candidats perfectes per al disseny de taules:

  • Les seves mides (relacionades amb l’ample dels vagons de tren)
  • Són de fusta natural (habitualment pi).
  • Són molt resistents (estan pensats per carregar pesos).

Taules amb palets i estils de decoració

La fusta és un dels materials més clàssics i habituals en interiors. Per això els palets resulten tan adaptables a múltiples estils. Parlem d’unes estructures rudes, de fusta sense tractar, la qual cosa té l’avantatge de poder donar-li qualsevol tractament i acabat.

Rústic, Vintage o Barroc

El més obvi, però no l’única cosa, és l’estil rústic. És molt fàcil, n’hi ha prou amb deixar la fusta amb un aspecte el més natural possible.

Per adaptar-la a un estil vintage, podem envellir-la fins al nivell que ens agradi, ressaltant les marques del seu ús o col·locant-les nosaltres, per exemple, segells de viatge.

» També et pot interessar: L’estil vintage, la delícia de l’antic en la teva llar.

Si l’enfosquim podem crear taules d’estil antic que poden arribar fins al barroc si li afegim elements en daurat.

Romàntic, Industrial o Urbà

Podem tenyir la fusta per donar-li un aspecte més noble, pintar-la amb guix per crear taules delicades o amb esmalts laca per donar-li un aspecte urbà.

Les possibilitats són infinites si comptem amb els accessoris de la nostra taula de palets. Les potes de fusta accentuen el rústic, metàl·liques li donen un aire industrial

» També et pot interessar: Decoració industrial per a cases amb personalitat.

Superfícies

Quant a la superfície superior, el material que escollim va a ser el que accentuï cada estil.

Podem deixar la fusta a la vista, col·locar cristall transparent, temperat, laminatge o lacats; planxes metàl·liques d’acer, alumini, coure o llautó i qualsevol d’elles amb acabat brillant o galvanització. Com veus, sobren opcions.

Tipus de taules de palets

Els palets són perfectes per reutilitzar-se en el disseny de taules. Són robusts però donen sensació de lleugeresa (l’espai entre taulons).

Són aptes per a qualsevol tipus de taula, bé per separat o unint varis.

Amb palets podem crear taules de menjador, de cuina, de cafè, de treball, escriptoris, tauletes auxiliars i tauletes.

Taules altes amb palets

Requereixen gran estabilitat i has de tenir en compte el tipus de potes. Millor amb potes quadrades (equilibraran el conjunt, ja que la mesura quadrada del palet marca la pauta) i gruixudes (no oblidis el pes del palet).

Tant taules de menjador com les de cuina, són peces que corren risc continu de taques. Això vol dir que si t’agrada la fusta a la vista, aquesta haurà de ser tractada amb algun vernís que eviti l’absorció i que faciliti la neteja.

Opcions: la pròpia fusta del palet; recobrir-ho amb una xapa de fusta específica o amb cristall, del tipus que sigui.

Taules amb palets baixes

Les taules de cafè, fetes amb palets són perfectes. El simple palet (una vegada tractada la fusta) amb una roda en cada cantonada, és una taula de cafè senzilla i amb personalitat. A partir d’aquí, el disseny pot complicar-se fins a crear dibuixos i espais de emmagatzematge en la taula, jugant amb la col·locació dels palets.

Per a taules auxiliars i tauletes, es poden combinar amb corts del palet i, en lloc d’utilitzar-los com a superfície, utilitzar-los com a base. És original i funcional.

Taules de treball i escriptoris

Els palets són ideals per crear taules de treball, ja que la seva pròpia estructura permet definir múltiples espais de emmagatzematge. Un exemple: si li donem la volta al palet i ho cobrim amb cristall, queden espais tan útils com a calaixos; tindrem un escriptori pràctic i únic.

Per a escriptoris i taules de treball són més recomanables les potes metàl·liques. Un cert aire industrial és molt apropiat i versàtil per a aquest tipus d’espais.

La mescla de fusta negra, cristall temperat i alumini és infalible i si vols un toc de tendència, més tecnològic i avantguardista, pots recórrer a materials tècnics, com la fibra de vidre.

En conclusió, col·locar a qualsevol espai una taula amb palets és una garantia d’originalitat i personalitat. Amb les taules de palets estem fent la declaració que recolzem l’artesania i ens importa el medi ambient.

Si tens oportunitat d’incloure taules amb palets a la teva casa, oficina o negoci no ho dubtis, serà un element diferenciador Podràs resistir-te?

Posts que también te gustarán