Els terres foscos són sobris i elegants, encara que tenen el problema de consumir molta llum. Si no decores amb gust, els teus espais semblen més petits i les combinacions de colors poden dificultar-se quan el terra és negre o molt fosc.

Si tens un terra fosc i no saps com combinar-ho, no fa falta que ho canviïs per un altre amb tons clars, ja que podem donar-te algunes idees de decoració que et permetran aprofitar la combinació de colors, realçant les teves habitacions.

De fet, si has de triar el color del teu terra, fes un cop d’ull a les nostres recomanacions, perquè segurament t’acabes decantant pels tons foscos.

Idees de decoració amb sòls foscos

El primer que has de fer alhora de decorar un espai amb terres negres és cuidar les parets i els sostres, ja que en les superfícies més grans son on podràs contrastar el color.

Aprofita el blanc per realçar les parets i donar sensació d’amplitud. El negre té certa força d’atracció, que pots compensar utilitzant parets blanques, i més encara si no s’empra rodapié o tant aquest com la fusteria interior són blancs.

Si necessites donar un toc de color o tens una habitació molt gran i sense molts mobles, pots donar una nota de pastís o utilitzar tons molt clars. Tingues en compte que com més cridaner sigui el color triat més invasiu resultarà i l’important és que puguis generar espais airejats.

» També et pot interessar:Omple de colors pastís de la teva llar amb aquests consells!

Quins mobles pots utilitzar sobre un terra negre

Els mobles de fustes clares com el pi, bedoll, pollancre, o roure blanc seran un complement idoni per als teus espais. Ressaltaran sobre el negre, semblarán més grans, alhora que aportaran llum a l’espai.

Una altra bona opció és utilitzar mobles lacats, sempre que utilitzis colors clars.
 

Ja saps, blanc o color pastís perquè el contrast no sigui excessiu.

A més, si estàs decorant una oficina podries utilitzar tonalitats grises. Cosa que no et recomanem en la llar, perquè generaràs un ambient molt sobri.
» També et pot interessar: Descobreix com millorar la decoració del teu despatx

Cuidat amb els mobles clau. Si utilitzes tons foscos per al teu sofà (no ho recomanem), posa-ho sobre una catifa blanca o de color crema o il·lumina-ho ben i emmarca-ho en algun element com pot ser un parell de tauletes blanques.

En cas contrari, tindràs una massa fosca enmig del saló.

Considera utilitzar portes corredisses entre habitacions i en els teus mobles grans. En ocupar menys espai faran l’efecte que l’habitació és més àmplia, contrarestant l’efecte dels sòls. Per a això hauries d’utilitzar les fustes clares que hem proposat abans o colors clars, crema o pastís que combinin amb la paret i els elements decoratius que incloguis en ella.

Com treure més partit als teus terres foscos

Per suposat, els complements són el teu gran aliat alhora de configurar qualsevol estança. Atès que el terra negre té molta força d’atracció, no hauries de sobrecarregar les parets. Per això, tota la decoració que correspongui a les teves parets hauria de ser minimalista. Pots recórrer al gran format sempre que no saturis el llenç, que és el teu mur.

En aquest sentit, pots utilitzar fotografies en blanc i negre, especialment en un ambient laboral.

Gràcies a elles aconseguiràs incrementar l’elegància i la sobrietat de l’espai.

Si les utilitzes en color, tingues molta cura amb el contrast de colors perquè podries generar un cop cromàtic.

A nivell d’il·luminació, és important que distribueixis homogèniament els teus llums. Tingues en compte que el sòl absorbirà molta llum, de manera que hauries d’utilitzar pantalles i llums disperses.

Si necessites donar un toc de personalitat al teu espai, complementa-les amb altres focus càlids que destaquin determinades àrees. Però no ho facis sense haver banyat prèviament l’habitació en llum de farcit.

Aprofita tambñe les catifes, perquè si utilitzes tons clars faran un contrast tan fort amb el terra que podrien servir-te per definir espais dins de cada estança. Situa-les sota els mobles i elements més foscos per separar-los del terra. Pots utilitzar tonalitats grises o marrons si vols un resultat més orgànic.

Per descomptat, sempre que utilitzis tonalitats fosques pots tirar del millor element decoratiu per ampliar espais: els miralls. Els miralls t’ajudaran a crear una sensació d’espai i aire per molt potents que siguin els colors que hagis utilitzat.

» També et pot interessar:Les claus per decorar amb miralls

Si necessites més idees, sempre pots apropar-te a interioristes i decoradors com nosaltres perquè et preparem un projecte.

Com sol·licitar un projecte

Si vols que t’ajudem a desenvolupar un projecte, no tens més que contactar amb nosaltres. Adaptarem l’espai a les teves necessitats i el nostre equip d’arquitectes, decoradors i dissenyadors 3D treballarà braç a braç amb tu per fer-te la proposta més original.

Gràcies als nostres projectes podràs aprofitar al màxim la utilització de terres foscos, ja siguin en fusta, ceràmics o porcelánicos. Aconseguirem que les teves habitacions combinin l’elegància del negre amb l’espai dels tons clars i la vitalitat dels colors vius. Escriu-nos!

Posts que también te gustarán