Amb la volta a la normalitat del setembre, ve de gust renovar els tèxtils per a la llari preparar-nos per a la tardor que està molt a la vora. Després de les calors de l’estiu i ja gairebé oblidades les vacances estivals, la llar torna a ser el niu acollidor on passar feliços moments en la intimitat o per rebre als amics.

La decoració tèxtil és molt més que un accessori. Resulta fonamental per sentir-nos veritablement a gust, ja que sense ella, la casa estaria nua. És també un aspecte fonamental de l’interiorisme.

Els elements tèxtils diuen molt de la personalitat dels que hi viuen. Són capaços de transformar un simple espai en una veritable llar.

Noves tendències en decoració tèxtil

Si hi ha una tendència dominant per el tèxtil de la llar és la sostenibilitat mediambiental i la tecnologia aplicada als diferents teixits. Així, ecologia, ciència i moda es donen la mà per a un món millor i més confortable.

Els nous materials presenten una textura i una qualitat més avançada, molts d’ells són impermeables, i en tots els casos més resistents a la brutícia.

En tapisseria i tèxtil de casa, cal buscar que siguin ignífugs i protectors contra els rajos UVA.

Terres i parets

Catifes

Una forma molt efectiva de renovar un espai és canviant la catifa. Si et preguntes pel disseny més innovador, has de saber que en els dos últims anys les formes geomètriques han estat la tendència protagonista en catifes: línies, triangles, cercles… Donen un toc personal i modern a l’habitació.
» També et pot interessar: Com decorar amb catifes?

Alguna cosa que mai passa de moda és l’animal print, especialment per a catifes de grandària mitjana, o les catifes depèl , acollidores i càlides al mateix temps.

La moda vintage és una aposta segura per ambients clàssics i elegants: les asiàtiques,els dissenys florals i amb sanefes.

Les catifes llises són adequades per crear continuïtat o en espais extensos. I si vols fer una sofisticació, pots optar per alguna cosa rotunda: blanc o negre.

Cortines, estores i panells

Alguna cosa que mai passa de moda és l’animal print, especialment per a catifes de grandària mitjana, o les catifes depèl , tan acollidores i càlides.

Seguint la tendència amigable amb el medi ambient, cal esmentar en primer lloc les cortines fabricades amb materials naturals com el lli, el cotó o la alpaca. De totes maneres, els teixits sintètics d’última generació són respectuosos amb el medi ambient i tenen propietats molt adients com ser resistents al foc i protegir dels rajos solars.

Els panells japonesos són una solució perfecta per als finestrals grans o per dividir habitacions, en colors neutres o terres donen un toc modern i original.

Torna el luxe i el maximalisme, així que si t’agrada l’excés, pots vestir unes finestres grans amb cortinetes transparents i cortines de tons joia, com el blau marí o el maragda.

En entorns minimalistes o avantguardistes encaixen bé amb els estores enrotllables, en blanc o en colors metàl·lics.

Més decoració tèxtil

Llits

Vestir el dormitori de tardor i preparar-ho per als mesos de fred és el gest que confirma la fi de les vacances estivals i l’inici de la nova temporada.

Aquest any els llits es vesteixen de colors neutres:

  • Blancs
  • Beix
  • Torrats
  • Grisos

I pels qie no prefereixen colors més vius, està la tendència tropical, amb el vermell coral o el groc pinya.

Els tons foscos denoten elegància, encara que no cal abusar d’ells, especialment en dormitoris amb poca llum. El blau indi proporciona sensació d’ordre i dóna personalitat a l’habitació.
Si volem ser conseqüents amb la nostra vena ecològica, podem triar tèxtils amb tints orgànics. Torna la tècnica tie-*dye, que va causar furor en la dècada de 1960 i els estampats ètnics.

Coixins: la cirereta que crea ambient

Els coixins contribueixen a crear ambient i fomenten l’estil que l’interiorista ha volgut plasmar a l’habitació.

» També et pot interessar:Com decorar amb coixins pels sofàs

Els més versàtils són els tons bàsics: blanc, negre, pedra, terra… Llisos, en diferents teixits i textures, mai fallen.

Si la decoració ho permet, els tons emoolsats i pastissos són tendència, sobretot en dormitoris, combinats amb els neutres. Donen sensació de pau i tranquil·litat.

Alternant amb els llisos, aquesta temporada peguen fort les decoracions geomètriques i els motius ètnics, preferentment bicolors. Com a toc original, és bona idea introduir un coixí amb una frase inspiradora. Divertit, veritat?

Una taula ben vestida

La taula ben posada requereix unes estovalles lligades amb l’ocasió. Les estovalles protegeixen la taula i li atorga l’aire que desitgem: de festa, d’esdeveniment, d’àgape informal, etc.

El lli és última tendència, amb detalls brodats al voltant, en tons camel, cru o gris. També el jacquard.

Els estampats geomètrics, per exemple en blanc, groc i negre, són juvenils i peguen en ambients minimalistes. No podien faltar els estampats amb grans motius florals i animals. I el que mai falla, el disseny paisley o caixmir.

Hi ha centenars d’idees en decoracions de tèxtils per a la llar, t’ha inspirat el que t’hem explicat en aquest post? Estàs pensant en alguna renovació per a aquesta tardor? Explica’ns!

Posts que también te gustarán