Cada estada de la teva casa té una personalitat, una funció, i està decorada concorde a això. Has pensat en els diferents tipus de sòl que permeten que disposis en cadascuna d’elles de la solució ideal?

Gràcies al domini dels materials, avui dia, disposem de molts tipus diferents de sòls per a cases. Cadascun d’ells t’aporta alguna cosa únic i especial que pots aprofitar en el disseny de les teves habitacions. Veiem alguns d’ells.

Principals tipus de sòl

Gres i ceràmica tradicional

El rei dels sòls. Un clàssic que es distingeix per la seva duresa i resistència al rayado. Ideal per a zones de molt trànsit i també si tenim petits a la casa o alguna mascota.

El rang de colors i dibuixos sol ser molt ampli i trobarem un ventall de preus molt flexible que va a dependre principalment del tipus de pigment emprat en la seva coloració.

Si disposes de calefacció radiant, és un sòl que transmet aquesta calor meravellosament i, a l’estiu, et proporcionarà una frescor que pocs altres tipus de sòl podran oferir-te

Sòls de porcellana

Amb un nivell de duresa fins i tot superior a la ceràmica tradicional, el seu punt fort és el poc porós que arriba a ser. Això ho fa ideal en zones on hi ha risc que caiguin líquids sobre ell.

És el material que durarà molts anys en el teu bany o en la teva cuina, sense perdre un àpex de la seva esplendor.

Sòls rústics i pedres naturals

El toc de personalitat. Ceràmica a l’antiga, de fang assecat a l’aire i vernissat. Pedres naturals com l’arenisca, la pissarra o el marbre.

Sòls que no deixen indiferent però que hauràs de combinar amb ajuda d’un interiorista per treure’ls la màxima esplendor i practicitat.

El marbre, per exemple, és poc adequat per al sòl d’un bany per ser relliscós, però l’arenisca per contra serà idònia per les seves característiques antilliscants.

Un gran clàssic: la fusta

La fusta és sinònim de calidesa. Una vegada més, l’ajuda professional pot ser decisiva perquè encertis.

L’oferta actual en aquest tipus de sòls és molt àmplia i al món dels sòls de fusta, és important conèixer molt bé les característiques de cada tipus existent. Trobaràs diversos tons de color per combinar, però cadascun serà d’un tipus de fusta diferent amb unes característiques concretes.

Sòls moderns i pràctics: laminatges i vinils

Al món dels materials sintètics, l’univers de possibilitats davant nosaltres és també respectable.

Els laminatges a força de fusta premsada s’adapten a qualsevol exigència. En funció de l’ús podràs escollir nivells de duresa adequats i una gamma de colors molt àmplia.

La seva col·locació és senzilla i ben conservats poden durar molt temps. En funció de l’estada en què vagis a situar-los podràs escollir entre els diferents nivells de duresa comentats, que es codifiquen des d’AC3 fins a AC6 sent aquest últim de duresa tal que està fins i tot recomanat per a aplicacions comercials.

Addicionalment, la disponibilitat de colors que trobaràs dins dels sòls laminats et permetrà encertar amb l’estil que tens en ment.

» També et pot interessar: Colors de sòls laminats en gris i blanc com combinar-los?

Els vinils han evolucionat moltíssim fins a oferir dissenys senzillament espectaculars. La seva fàcil col·locació et permet instal·lar-los sobre el sòl actual garantint que van a seguir aquí durant molt temps.

Tenen un nivell d’aïllament tèrmic i acústic important i estan pensats per a llocs de poc trànsit.

Pot ser ideal si disposes d’un petit gimnàs a casa o un petit racó al que solament t’escapes de tant en tant.

El color del sòl

Del negre al blanc, passant pels tons naturals del fang, avui dia, pots escollir pràcticament el color que vulguis para el teu sòl. Certament, amb alguns materials tindrem més opcions de color que amb uns altres, però és difícil que trobis limitacions a les teves aspiracions cromàtiques.

Quan es tracta de crear una sensació de calidesa, els tons naturals són la teva elecció. Terracota, fustes nobles, etc. Colors que inspiren el confort que evoca la terra i la naturalesa. Si el que cerques és lluminositat i versatilitat a l’hora de combinar amb diferents estils de mobiliari, has de provar els tons clars.

» També et pot interessar: Omple de colors pastís la teva llar amb aquests consells!

Els sòls en tons de blanc o gris clar, són ideals per generar amplitud i combinats amb la decoració oportuna, t’enamoraran. No en va, aquests tons estan en voga i són els protagonistes de l’anomenat estil nòrdic.

Decideix-te pel teu tipus de sòl ideal

Com pots veure, hi ha moltes opcions en sòls per a cases, tant en materials com en colors. Les opcions són moltes i pots trobar aquella que és perfecta per a tu i per a la teva casa.

Tant si et trobes en l’emocionant procés d’escollir els acabats d’una obra nova com si estàs pensant a escometre una reforma, dirigeix la teva vista al sòl i imagina aquest pis ideal.

Visualitza les diferents opcions i acudeix a un professional que t’orienti amb criteri. Hi ha molts tipus de sòl i cadascun d’ells pot adaptar-se a diferents necessitats i estils.

Llança’t i digues-nos quin és el teu tipus de sòl favorit?

Posts que también te gustarán