Existeixen molts tipus de decoració, innombrables estils i infinits colors. Per això, volem donar-te una alternativa a tots ells: decorar una llar amb tons terra.

Els tons terra no són sol el color marró i el beix, sinó que abasten tota una gamma cromàtica amb la qual aconseguir un ambient relaxant, amb estil i molt uniforme.

Aquests tons són molt combinables entre si, i permeten variar la decoració en diferents ocasions, amb el que s’aconsegueix sempre un ambient diferent.

Quan una persona, una parella o una família es decideixen per canviar el mobiliari i la decoració de la llar, així com quan arriba el moment de crear els espais des de zero, sorgeixen dubtes quant a les tonalitats i els elements decoratius que s’utilitzaran.

Anem a continuació a veure per què optar per aquestes tonalitats color tierrra a l’hora de crear o redissenyar ambients en una llar.

Per què decorar amb tons terra?

 

Aquesta és la principal pregunta que volem respondre amb aquest post, així que veurem els motius pels quals hauríem de decantar-nos per aquesta gamma cromàtica i començar a decorar amb tons terra.

Les tonalitats terra tenen molt a veure amb la naturalesa

Són cada vegada més les persones que tenen en compte aquest tema quan creguin la decoració de la seva llar. La naturalesa ens aporta pau, relaxació i ens retorna als nostres orígens.

Quan decorem una llar d’aquesta manera, estem connectant amb la naturalesa, i això farà que la nostra llar sigui un lloc plàcid en el qual desitgem viure i al qual estiguem esperant arribar quan acabem d’una dura jornada de treball.

Els acoloreixis terra són molt combinables entre ells

És possible que si triem qualsevol altre color o qualsevol altra gamma de colors, ens estiguem limitant molt i serà difícil que puguem combinar elements que ens agradin amb la resta de decoració. Tanmateix, això és alguna cosa que rarament ocorre en aquesta decoració, ja que, en triar tonalitats terra, si volem afegir un element que ens faci feliços de qualsevol altre color, veurem com és acollit d’una forma uniforme en la decoració.

Aquests tons reben qualsevol color extern i fan que combini a la perfecció amb ells.

Existeixen multitud d’elements d’aquests tons

Triar tons terra per a crear la nostra llar és disposar d’un ampli assortiment d’elements decoratius i mobiliari al nostre abast.

La major part de mobles que trobem en el mercat tenen tons relacionats amb la naturalesa, per això estem davant un gran camp en el qual triar els mobles que crearan la nostra llar.

A més, existeixen diferents estils, des del més rústic fins al més elegant, passant per mobiliari més romàntic o industrial. En qualsevol d’aquest estil podem trobar mobles en tons marrons, beix, ocre

» També et pot interessar: Cases amb personalitat, disseny i interiors d’estil industrial

La lluminositat de la decoració en colors terra

Un altre punt positiu que té aquest tipus de decoració és que aconsegueix ampliar la lluminositat que té un espai, ja que els colors terra abasten el préssec, caldera, sorra, marrons… però també el beix, aquest to que aconsegueix reflectir tota la lluminositat d’una finestra o una obertura a l’exterior.

» També et pot interessar: Ús del color beix per a personalitzar la teva casa

Si el que estem desitjant és una llar lluminosa en el qual la llum del sol penetri durant tot el dia, qualsevol tonalitat terra aconseguirà que es creï un espai molt acollidor i càlid. Per a això, bastarà amb afegir cortines en tons clars per a deixar passar la llum.

Decoració en tons terra sol a la tardor?

És possible que aquesta decoració i aquest estil es relacioni directament amb els colors de la tardor, ja que, com sabem, cada estació té els seus colors, i els marrons pertanyen a la de la caiguda de les fulles.

Però no és així, la qual cosa comença semblant un ambient tardorenc, acaba apoderant-se de la resta d’estacions, creant estades fresques a l’estiu, ambients primaverals donant alguns tocs de color en aquesta estació, i també aportant calidesa als mesos més freds.

Afegir decoració als colors terra

Com hem dit, els tons terra combinen amb més tonalitats, de manera que es poden donar tocs de color i llum depenent de l’època de l’any. No es pot descartar afegir tons blaus a l’estiu, recordant a l’aigua del mar, fent sentir més fresca l’estada.

» També et pot interessar: Com aconseguir integrar el color blau en qualsevol part de la teva llar

A l’hivern donarem un ambient més càlid amb tons vermellosos, que combinen perfectament amb un to terra. A més, podem omplir la casa de flors i branques verdes durant la primavera, ja que són tonalitats que no poden combinar millor amb aquestes tonalitats terra, ja que tots ells són colors pertanyents a la naturalesa més pura.

Ara que ja coneixem tots els avantatges de viure en una llar amb la decoració pensada en tons terra, només s’ha de pensar en quins colors es triaran exactament per a crear les diferents estades, ja que el realment divertit és l’elecció de cadascun d’ells.

I tu, ja ho tens clar? Volem saber la teva opinió!

Posts que también te gustarán